Flakkeese filmmaker ontvangt Britse filmprijs

Foto: PR Willem Kremer

Filmmaker Willem Kremer uit Ooltgensplaat heeft een bijzondere prijs ontvangen. Zijn documentaire ‘De Holocaust’ is namelijk bekroond met een 3 Stars Award!

De prijs werd onlangs uitgereikt tijdens het British International Amateur Film Festival in Birmingham. Eén van de juryleden was Alan Colegrave, voormalig documentairemaker voor de BBC. Hij sprak met lovende worden over de opzet van de film. Ook vermeldde hij dat de documentaire zeker niet onder doet voor de vele professioneel gemaakte films en documentaires. Zeker als het gaat om dit ingrijpende onderwerp. Over het algemeen zijn hier namelijk grote financiële budgetten voor nodig.

Willem Kremer

Willem is niet alleen een fervent filmer. Hij toont ook al jaren veel belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Met name de gebeurtenissen rondom de Jodenvervolging en –vernietiging door de nazi’s. Om een goed beeld te krijgen van de Holocaust bezocht hij de afgelopen jaren diverse concentratiekampen. “Je wordt dan daadwerkelijk met je neus op de feiten gedrukt. Het laat echt een onuitwisbare indruk achter,” vertelt hij.

Na zijn bezoek aan Auschwitz en Birkenau in 2017 besloot hij de documentaire te gaan maken. Een film gebaseerd op feiten in chronologische volgorde. In 35 minuten krijgt de kijker inzicht over de omvang van deze verschrikkelijke gebeurtenissen.

Kijken?

Het is helaas nog niet mogelijk om de film online te bekijken. “De film ligt nog bij diverse internationale filmfestivals ter beoordeling,” legt Willem uit. “Maar zodra hij online staat gaan we dat natuurlijk groots aankondigen.” Daarnaast is hij ook nog druk bezig om de film te promoten binnen het onderwijs. Door het coronavirus heeft dat echter grote achterstand opgelopen. “Ik hoop dat ik snel langs kan gaan bij de kinderen, het is een mooie manier om iets te leren over de geschiedenis.”