Reis naar het Flakkeese ‘verre oosten’: Ooltgensplaat!

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Verre reizen zijn op dit moment erg lastig door het coronavirus. Maar op het eiland kun je wel afreizen naar het ‘verre oosten’.

De laatste nieuwe wandelpuzzeltocht van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee gaat over Ooltgenspaat. Het is een heus dagje uit waarin je dingen leert en ontdekt over het dorp. Ontmoet de doeldelzak spelende Oeltgen Pieper en kom meer te weten over Pieter Bigge. Ga op Flakkeese les, versla Napoleon op het Fort met stratego. En ontdek of Sint Odulphus de Voorstraat-huizen echt kan laten praten.

Daal dijken af en slalom door de straten. De puzzeltocht van Ooltgensplaat biedt een dagje uit in coronatijd.

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is voor zowel de inwoners van Ooltgensplaat als de rest van het eiland. Maar natuurlijk is het ook leuk voor de mensen van de overkant! De puzzeltocht is een wandeling vol dorps- en eilandwetenswaardigheden en een beetje algemene kennis. En natuurlijk met her en der een flinke knipoog om de coronamaatregelen wat te verzachten. Kortom: informatief, fun en bewegen!

De wandelpuzzeltocht bestaat uit twee etappes die op verschillende dagen te lopen zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze achter elkaar te voltooien. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar te koop?

De puzzeltocht krijg je in een mooi vormgegeven puzzelboekje van maar liefst 43 pagina’s. Deze is verkrijgbaar via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Voor € 5,50 heb je al zo’n mooie wandeltocht in handen. In de webshop zijn overigens ook de andere wandelpuzzeltochten te vinden en nog meer mooie merchandise van het eiland.

Door jouw aankoop help je het Streekmuseum de verhalen door te blijven vertellen.