Ouddorpse Fleur mogelijk Miss Teen of Zuid-Holland

Foto: Miss Beauty of Zuid-Holland

Een grote verrassing voor de 18-jarige Fleur van Rossum uit Ouddorp. Zij dingt mee naar de titel ‘Miss Teen of Zuid-Holland’!

Fleur is één van de 20 finalisten van de wedstrijd. Ze twijfelde aanvankelijk of ze mee wilde doen. Maar nog voordat ze de knoop kon doorhakken was ze al gescout. Tijdens de eerste castingronde had ze dan ook niet het idee dat zij het meisje was waarnaar de organisatie op zoek is. Maar niets is minder waar. Op 30 april staat Fleur gewoon in de finale.

Meer dan een mooi koppie

Miss Teen of Zuid-Holland is onderdeel van Miss Beauty of the Netherlands. En daarbij gaat het om meer dan alleen een mooi uiterlijk, het gaat om het totale plaatje. “Een missverkiezing is meer dan mooi zijn,” vertelt Fleur. “Je vertegenwoordigt jouw provincie en daarvoor moet je sterk in je schoenen staan.”

Zo zetten de deelnemers zich in voor de Linda Foundation. Dat is een goed doel dat zich inzet om arme mensen in Nederland een beter perspectief te bieden. Fleur heeft op verschillende manieren geld ingezameld voor dit doel. Ze bakte en verkocht ze koekjes en zamelde ze legen flessen in. “Via deze weg help ik mensen die het nodig hebben, zodat ook zij alles kunnen doen. Zo hoort het.”

Wees jezelf

Er komt een hoop kijken bij zo’n verkiezing, maar het belangrijkste is om jezelf te blijven. “Je bent goed zoals je bent. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet. Hoe je in het leven staat is het belangrijkste. Het is belangrijk dat mensen zichzelf accepteren en tevreden zijn met hoe en wie ze zijn. Ik denk dat veel jonge meiden moeite hebben om dit te accepteren.”

De finale van Miss Teen Beauty of Zuid-Holland vindt plaats op 30 april. Deze is te volgen via de Facebookpagina van Miss Beauty of Zuid-Holland.