Verken al slalommend de straten van Stad!

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum zit niet stil als het gaat om de wandelpuzzeltochten die ze maken. De een is net aangekondigd, of je kunt de volgende al gaan doen.

Het nieuwste dorp waar het team een wandelpuzzeltocht voor heeft uitgezet is Stad aan ’t Haringvliet. Puzzel daar mee met oud-burgemeester Sterk en doe de brandweer-bingo bij de kazerne. Speel Wie-is-het? met de dorpsdokters. Ga op vogeljacht en ontmoet ambachtsheren als de schoenmaker Mel Dale. Maar bekijk ook wat apen in Stadje Droag Brôôd doen.

De puzzeltocht vertelt het verhaal van Stad aan ’t Haringvliet op een leuke manier.

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is voor zowel de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet als de rest van het eiland. Maar natuurlijk is het ook leuk voor de mensen van de overkant! De puzzeltocht is een wandeling vol dorps- en eilandwetenswaardigheden en een beetje algemene kennis. En natuurlijk met her en der een flinke knipoog om de coronamaatregelen wat te verzachten. Kortom: informatief, fun en bewegen!

De wandelpuzzeltocht bestaat uit twee etappes die op verschillende dagen te lopen zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze achter elkaar te voltooien. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar te koop?

De puzzeltocht krijg je in een mooi vormgegeven puzzelboekje van maar liefst 43 pagina’s. Deze is verkrijgbaar via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Voor € 5,50 heb je al zo’n mooie wandeltocht in handen. In de webshop zijn overigens ook de andere wandelpuzzeltochten te vinden en nog meer mooie merchandise van het eiland.

Door jouw aankoop help je het Streekmuseum de verhalen door te blijven vertellen.