Glasvezel voor Oude- & Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat

Foto: DELTA Fiber Netwerk

Goed nieuws voor de inwoners van Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. In deze dorpen komt er glasvezelinternet!

Er is voldoende animo in deze dorpen en dus is er besloten over te gaan tot aanleg. Met dit goede nieuws wil DELTA Fiber Netwerk de inwoners zekerheid geven in deze toch al onzekere tijden. Naar verwachting start de aanleg na de zomervakantie. Alle inwoners die zich voor het glasvezelnetwerk hebben aangemeld, worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Stap dichterbij

Wethouder Tea Both is erg blij dat Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat glasvezel krijgen. “We zijn weer een stap dichterbij de digitale ontsluiting,” zegt ze. “Met interesse volg ik de vraagbundeling die nu van start gaan in Dirksland, Herkingen en Melissant.”

Piet Grootenboer is niet alleen directeur bij DELTA Fiber Netwerk, hij is ook oud-Flakkeeënaar. “We zijn blij dat we de inwoners kunnen feliciteren met de komst van glasvezel,” laat hij weten. “We hebben vertrouwen in het huidige aantal aanmeldingen. We verwachten ook dat er meer bijkomen nu mensen weten dat we gaan beginnen met de aanleg. In deze tijden van thuiswerken ervaren mensen hoe belangrijk stabiel en snel internet is. Helaas konden we door de coronamaatregelen niet iedereen bereiken. Daarom hebben we de gratis aanmeldperiode een stukje verlengd. Zo kunnen mensen alsnog gratis aansluiten bij het project.”

Aanmelden

Het aanmelden voor het glasvezelnetwerk kan onder andere bij het Glasvezel Informatiepunt in Oude-Tonge. Daar is overigens ook meer informatie te krijgen over het hele project. Als je dus nog twijfels of vragen hebt, dan kun je daar terecht om geholpen te worden. “Tot 12 mei hoeven mensen geen aansluitkosten te betalen,” zegt Grootenboer. “Zij profiteren daarmee van een erg scherp aanbod.” De aansluitkosten die je dan gratis krijgt, bedragen normaal gesproken 650 euro per huishouden.

Aanmelden kan ook bij één van de aangesloten telecomaanbieders. Dat zijn de volgende bedrijven:

  • Caiway
  • DELTA
  • Helden Van Nu
  • Kliksafe
  • online.nl

Zichtbaar op straat

De aannemer start na de zomer met het schouwen van woningen van aangemelde inwoners. Bij deze schouw komt iemand kijken waar de aansluiting in het huis moet komen. Uiteraard werken zij volgens de richtlijnen van het RIVM. Ook worden alle extra coronamaatregelen in acht genomen bij deze bezoekjes.

De persoon die de schouw komt doen, zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten na de zomer ook de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezel.

Door naar Dirksland, Herkingen en Melissant

Bij de watertoren in Dirksland is de Blauwe Dino al te spotten. Deze kondigt voor Dirksland, Herkingen en Melissant een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk met internet via glasvezel. En zoals gezegd: juist in deze tijd van thuiswerken en online lessen wordt snel en stabiel internet steeds belangrijker. Het houdt ons allemaal verbonden.

Wil je meer informatie? Kijk dan op BlauweDino.nl!