Nieuwe puzzeltocht: Herkingen op un harretje

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum in Sommelsdijk heeft weer hard gewerkt om iets leuks naar de mensen te brengen. Dit keer kun je Herkingen gaan ontdekken!

Ontdek Herkingen met de nieuwste puzzeltocht van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Ze hebben de deur naar Herkingen alvast op een ‘harretje’ (kiertje) gezet. Open die deur en kom alles te weten van het dorp en de bewoners, ook wel ‘panharingen’ genoemd.

Herkingen

Ontmoet Jan Deugt en Anthonie de Vlieger. Heb lol met de ‘dronken’ vogelspotter. Doe de Paardegat & Tuinstraat Bingo en los het trekdierraadsel op. Van weervisserij tot landbouwmechanisatie. De puzzeltocht door Herkingen zit vol vragen en puzzels over het dorp. Maar houd ook je kennis over de rest van het eiland paraat!

En weet: Je hoeft niet uit Herkingen te komen om van deze puzzeltocht te genieten!

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is voor zowel de inwoners van Herkingen als de rest van het eiland. Maar natuurlijk is het ook leuk voor de mensen van de overkant! De puzzeltocht is een wandeling vol dorps- en eilandwetenswaardigheden en een beetje algemene kennis. En natuurlijk met her en der een flinke knipoog om de coronamaatregelen wat te verzachten. Kortom: informatief, fun en bewegen!

De wandelpuzzeltocht bestaat uit twee etappes die op verschillende dagen te lopen zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze achter elkaar te voltooien. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar te koop?

De puzzeltocht krijg je in een mooi vormgegeven puzzelboekje van maar liefst 43 pagina’s. Deze is verkrijgbaar via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Voor € 5,50 heb je al zo’n mooie wandeltocht in handen. In de webshop zijn overigens ook de andere wandelpuzzeltochten te vinden en nog meer mooie merchandise van het eiland.

Door jouw aankoop help je het Streekmuseum de verhalen door te blijven vertellen.