1 April, kikker in je bil! Ben jij erin getrapt?

Foto: Nieuws.nl

Het is vandaag 1 april, voor veel mensen de meest gevreesde dag van het jaar. Maar hij kan zeker ook erg leuk zijn!

Door Sam Fish

Zelf zijn we altijd een beetje huiverig als het gaat om 1 aprilgrappen. We zullen dan ook nooit willens en wetens een 1 aprilgrap delen die over belangrijke zaken gaan, tenzij we er zelf dus keihard ingeluisd zijn. En de grappen als ‘je veter is los’ daar houden we ook niet zo van. Maar zeker de laatste jaren zijn er veel bedrijven die inhaken op 1 april. En daar zitten best wel wat pareltjes bij.

Zo introduceert drankmerk Flügel de Flügel geurstokjes en had je een aantal jaar geleden natuurlijk de samenwerking tussen de Efteling en Maxi-Cosi om de Python baby-proof te maken. Dat soort grappen zijn leuk en die hebben we dan ook even voor je opgezocht. Ga zitten, laat je drinken even staan en geniet.

Tikkie 

Tikkie is het zat dat sommige mensen hun ontvangen Tikkies niet betalen en daar hebben ze een oplossing voor bedacht. Ze komen met de Tikkie via postduif! Je stuurt een Tikkie naar een vriend, maar bij delen kies je voor de optie postduif. De QR-code van je Tikkie wordt geprint, gaat aan de poot van een postduif en dan moet het wel goed komen toch? Toch..?

Twente gaat los! 

In Twente gaan er al aardig wat 1 april-grappen rond. Zo kondigde zuivelbedrijf De Zuivelhoeve een nachtcrème aan die gemaakt is van Boer’n Yoghurt! Het bedrijf is geen groentje als het gaat om grappen. Een paar jaar geleden kondigden ze voor 1 april een yoghurt met likeur 43 aan. Dat werd eigenlijk zó goed ontvangen dat het uiteindelijk ook echt gemaakt is! Het is nog maar de vraag of deze nachtcrème er echt gaat komen.

Avonturenpark Hellendoorn plaatste het bericht dat er een wolf was gespot in het park. Er zou in Rijssen een DNA-sneltest komen voor hondenpoep om te kijken wie het moest opruimen. Een virtuele beleving van een restaurant, maar dat is erg onpraktisch, aangezien er geen bediening is en je alles alsnog zelf moet doen. Een een koe met een wifischort aan waardoor je altijd en overal verbonden bent in Twente!

Maar de leukste is misschien nog wel de babystoeltjes voor in de brandweerauto’s in Haaksbergen! Brandweermannen zouden daar vaak niet uit kunnen rukken omdat ze geen oppas hebben voor de kleintjes. De brandweerauto’s zijn daarom omgebouwd en uitgerust met kinderstoeltjes. Zo kunnen de ouders de brand blussen en kunnen de kinderen mee. Zo heb je geen oppas nodig en is er geen uitval meer onder de vrijwillige brandweerlieden. Misschien wel een goed idee, trouwens…. met de paplepel ingegoten en ze kunnen zelf aan de slag als ze eenmaal groot genoeg zijn.

PILOT!
Vandaag hebben we de MaxiCosi alvast in onze tankautospuit gebouwd. Vanaf volgende week donderdag starten we…

Geplaatst door Brandweer Haaksbergen op Zondag 21 maart 2021

Pizza  

We hebben hier op het eiland dan geen New York Pizza, maar dit idee had bij elke pizzeria vandaan kunnen komen. Ze komen namelijk met de Pepperoni Pizza Soep! Een soep met verse stukjes pepperoni en stukjes crouton gemaakt van pizzadeeg. Gelukkig krijg je bij bestelling ervan wel je geld terug.

En een andere pizzagigant met gevoel voor humor is Domino’s. Helaas ontbreken ook zij op het eiland, maar voor de mensen met een voorkeur voor pizza Hawaaii is dat misschien maar goed. De keten doet namelijk de ananas in de ban. De grap loopt al sinds maandag 29 maart. Sinds dien kun je ook daadwerkelijk geen ananas op je pizza krijgen. Maar nog heel even volhouden en dan kan dat gewoon weer.

Vacature

Ook verscheen een bijzondere vacature op het internet. Walibi Holland zoekt namelijk iemand die de achtbanen in beweging kan houden. Door de coronacrisis is het pretpark natuurlijk dicht, maar als de attracties te lang stil staan gaat het fout. En dus zoeken ze iemand die de hele dag door in de achtbaan wil om alles vlotjes te laten verlopen zolang het park gesloten is. Dat geldt overigens voor alle attracties in het park. Ze zijn dus op zoek naar iemand met een sterke maag.

Madurodam

Madurodam is inmiddels al een aardige tijd dicht voor publiek en dus gooien ze het roer om. Na maanden van sluiting gaat het park rondvluchten over Nederland aanbieden. En dit doen ze in hun eigen toestel ‘The Flying Dutchman’. “Onze bezoekers missen het ontdekken van de beste en mooiste plekken van Nederland. En ook wij zijn op zoek naar een alternatief verdienmodel. Dus gooien we het roer om!” aldus de woordvoerder.

Bezorgservice Easytoys 

Een 18+ grapje moet ook kunnen toch? Zo heeft het bedrijf Easytoys aangekondigd dat ze een eigen bezorgservice op hebben gestart. En ze hebben er ook nog even een goede slogan tegenaan gegooid: ‘Wij komen altijd’. En het is natuurlijk volledig anoniem, niemand weet wat er bij je thuis wordt bezorgd 😉

Robothond

Het politieteam van Zuiderpark Den Haag doet ook een duit in het zakje. Zij kondigen aan vanaf vandaag gebruik te gaan maken van een robothond! De hond is voorzien van een camera en microfoon en is geprogrammeerd met diverse technieken. In eerste instantie wordt de hond ingezet voor overlast van jeugd en geluid. Maar later wordt hij ook ingezet bij meldingen van bijvoorbeeld een woninginbraak. Het team laat weten binnenkort een dag in te plannen waarop kinderen kunnen kennismaken met de hond!

Pluspunt: de hond bijt niet.

Bier kip

En er is nog een voedsel gerelateerde grap, een die veel mensen misschien juist wel graag zouden willen zien. Eetgelegenheid Kippie komt namelijk met de bier-Kippie. Een kip bereid in en gevuld met een speciaal bier van een brouwerij uit de Achterhoek. De kip is geïnspireerd op de ‘kip op blik’. Daarbij zet je een kip op een blik bier op de barbecue met de deksel er overheen. Zo trekt het bier in de kip. Dat is dus ook het hele idee achter de bier-Kippie. En zoals gezegd; veel mensen hadden zó gehoopt dat dit geen grap was geweest. Misschien heeft dit wel hetzelfde effect als de speciale Yoghurt van de Zuivelhoeve.