Kinderboek over poepende buldog uit Den Bommel

Foto: Sam Fish

Yvette’s huis in Den Bommel is een paradijs voor iedereen die van honden houdt. Om specifiek te zijn Engelse buldoggen. Ze heeft daar namelijk haar eigen bullenpension!

Door Sam Fish

Yvette’s Engelse Bullenhuisje, de stichting die ze runt, bestaat inmiddels zeven jaar. Ze vangt de honden op, verzorgt hen en herplaatst de viervoeters. En één van de buldoggen die ze in huis heeft gehaald heeft een heus kinderboek geïnspireerd: ‘Oepsie poepsie 123’.

Kinderboek

“Het boekje gaat over de Engelse Buldog Miss Biggy,” vertelt Yvette. “Mijn eigen bulletje heet Miss Piggy, maar die naam mag je natuurlijk niet gebruiken. Dus we hebben er Miss Biggy van gemaakt. En Miss Biggy poept nogal veel, dus haar baas neemt haar mee naar de dierendokter. Het is echt een leuk boek voor kinderen. Zodra het over poep gaat is het natuurlijk al grappig en ze leren ook tot tien tellen in het boek.”

Yvette bracht het boek in november 2020 al uit. “Door corona kon er helaas geen feestelijke publicatie plaatsvinden,” vertelt ze. “Helaas is het niet anders, maar de dag van het kinderboek komt eraan. Dat is op vrijdag 2 april en ik vond dit een mooi moment om het onder de aandacht te brengen.”

Bulletjeshuis

Al zeven jaar zorgt Yvette voor de Engelse Buldoggen die hulp nodig hebben. Een gezin die de hond niet kon houden, of een buldog die een speciale behandeling nodig heeft. Ze doet alles voor de honden. En zodra het kan dan plaatst ze op Facebook en haar website een oproep voor herplaatsing. “Ik kijk heel zorgvuldig wie zich daarvoor aanmeldt,” laat ze weten. “Er moet echt een goede match zijn en de hond moet goed terecht komen. Het kan zomaar zijn dat ik een herplaatsing toch niet door laat gaan omdat het niet goed voelt. En uiteindelijk heeft de hond het laatste woord. Zij hebben al snel genoeg door of die klik er is, of juist niet.”

Op dit moment heeft Yvette zes Engelse buldoggen rondlopen. Eén daarvan is klaar voor herplaatsing, de andere vijf blijven bij haar. “Deze vijf kunnen niet herplaatst worden of verschillende redenen, dus die blijven gewoon hier. Erg gezellig en een heerlijk achtergrond geluid. Het gesnurk van de honden maakt me rustig, ik kan echt niet meer zonder.”

Den Bommel

Yvette komt niet van het eiland, voor haar begon het allemaal in ’t Gooi. Ze had daar een klein huisje met een postzegelformaat achtertuin. Om honden op te kunnen vangen wilde ze dus iets groter gaan wonen. Door haar werkzaamheden voor een stichting in België was het noorden van het land al snel uitgesloten. “Gezien mijn leeftijd ging ik er ook vanuit dat dit mijn laatste verhuizing zou zijn,” vertelt Yvette. “Ik vond dus dat het wel een leuk en bijzonder huis moest worden. En zo kwam ik op Goeree-Overflakkee terecht. In Den Bommel stond een geweldig leuk huis te koop met een prachtige tuin. Het was voor mij een totaal onbekende omgeving, maar ik was al snel gewend. Het voelt hier op het eiland al snel als thuis.”

Koop het boek, steun de stichting

Het kinderboek is te koop voor € 9,95 per stuk, exclusief verzending. De volledige opbrengst daarvan wordt in de stichting gestopt. “Het boek zorgt ervoor dat ik goed voor de honden kan zorgen. Niet alleen kinderen worden dus heel blij van dit boek, de honden ook.” En die honden staan ook allemaal op de achterkant van het boek. Zo kun je dus precies zien welke honden je geholpen hebt.

Wil je meer informatie over het boek en de stichting? Kijk dan op www.yvettesengelsebullenhuisje.nl. Het boek is ook te bestellen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen