Gwendolyn zit écht niet stil tijdens de lockdown

Foto: Sam Fish

Nederland in lockdown, alles op z’n gat. Dat was voor vrijwel iedereen de regel, dus ook voor dansschool Gwendolyn Dance & Entertainment. Maar zo makkelijk laat ze zich niet tegenhouden.

Door Sam Fish

Gwendolyn zou Gwendolyn niet zijn als ze niet een manier had gevonden om bezig te blijven tijdens de lockdown. Ze is eerst online verder gegaan. “Tot nu toe heb ik verschillende activiteiten georganiseerd voor de leden,” vertelt ze enthousiast. “Er zijn elke week online danslessen voor jong en oud te volgen via een livestream. En daarnaast worden deze livestreams ook opgenomen, zodat de leden mee kunnen doen op het moment dat het voor hen uitkomt.”

Eind januari is Gwendolyn gestart om alle online lessen naar buiten te brengen met buiten dans! “Ik merkte dat alle leden hier echt aan toe waren. Wat had ik mijn leerlingen gemist! Ik zag de meeste leden wel online, maar dat is toch echt anders.”

Activiteiten

En er is meer. “Op YouTube staan exclusieve dansoefeningen en choreografieën voor elke doelgroep. Ik ben actief op TikTok, Instagram en Facebook en ik bedenk leuke activiteiten voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een videoclip!”

Om dat te kunnen realiseren hebben alle leden tijdens de lockdown een video met dans en uitleg gekregen. “Alle video’s van de leerlingen zijn hierin samengevoegd tot een toffe videoclip. Zo laten we zien dat dansen ons verbindt. Ook als we niet samen in de dansstudio staan.” Die videoclip staat inmiddels online op Youtube!

Fysieke lessen

Het dansen in de dansschool van Gwendolyn zit er helaas nog even niet in. En dat juist terwijl ze net haar eigen plekje heeft gevonden. “Ik begon anderhalf jaar geleden in Diekhuus. Maar ik wist gewoon dat ik een eigen plek wilde. Een plek die ik aan kon kleden en in kon richten zoals ik dat zelf wilde doen.” vertelt ze. Die plek heeft ze inmiddels gevonden en wel in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis.

Lessen

Bij Gwendolyn Dance & Entertainment gaat hem om meer dan dansen alleen. “Het is een stukje zelfvertrouwen dat je opbouwt en het is goed voor je ontwikkeling. Maar misschien nog wel het belangrijkste; heb er plezier in,” zegt ze. “Zo lang je het leuk vindt om te doen, maakt het niet uit hoe goed je bent. Je bent bezig op een leuke manier met gezellige mensen in een fijne omgeving.”

Op dit moment geeft Gwendolyn les aan mensen tussen de 2 en 65 jaar. “Ik heb wel plannen om dat nog verder uit te breiden. Mijn doel is om meer groepen op te starten. Maar gezien de huidige situatie wordt dat waarschijnlijk na de zomervakantie. Tot die tijd gaan we door met onze activiteiten, online lessen en workshops voor jong en oud.”

Dans mee

Op dit moment zijn de danslessen buiten op het naastgelegen terras. Op die manier kan er toch in groepsverband gedanst worden. Gwendolyn geeft les op maandagochtend, woensdag, donderdag en vrijdagochtend. De danslessen zijn erg divers met ballet, hip-hop, streetdance en alles daar tussenin.

Ben je benieuwd of de lessen iets voor jou zijn? Volg dan een gratis proefles en kijk daarna of het bij je past. Kijk voor meer informatie op www.gwendolyn-de.com.

Over Gwendolyn

Toen ze pas vijf jaar oud was begon Gwendolyn al met dansen. Ze wist dan ook al vrij snel dat ze hier haar werk van wilde maken. Ze deed mee aan danswedstrijden en moest ineens gaan nadenken over een opleiding. Daarop heeft het Albeda Dans College gevolgd in Rotterdam.

“Ik ben nu allround danser, ook voor grote evenementen,” vertelt ze. “Ik heb gedanst in de Ziggo Dome en mocht het UEFA Vrouwenvoetbal openen met Sharon Doorsen.”