Goede en liefdevolle zorg wordt beloond met cheque

Foto: CuraMare

Frouke Bienefelt publiceerde vorig jaar een prachtige dichtbundel genaamd ‘Moedig op zoek’. De opbrengst ervan heeft ze nu geschonken aan de bewoners van de Vliedberg.

De cheque van € 1.250,-  werd overhandigd aan bewoonster Lies Westhoeve. De reden van de schenking van de cheque is hartverwarmend. Frouke draagt de zorg op het eiland niet zomaar een warm hart toe.

Revalideren

“Ik heb samen met mijn man Bram een auto ongeluk gehad,” vertelt ze. “We hebben toen allebei gerevalideerd in Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. We hebben toen samen ervaren hoe goed en liefdevol de zorgverlening is op het eiland. Of het nu midden in de nacht was of overdag, er stond iemand voor je klaar.”

Inmiddels is er door corona veel veranderd binnen de zorg. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners moeten veel meemaken. “Nu heb ik er éxtra bewondering voor,” zegt Frouke. “Deze schenking is dan ook een hart onder de riem aan de zorg in de directe omgeving.” Frouke en Bram wonen namelijk al ruim 21 jaar in Ouddorp. De keuze voor de Vliedberg was daarom snel gemaakt.

Gedicht

Maar Frouke kwam niet alleen met een cheque. Ze had voor de vrijwilligers ook een gedicht geschreven.

Samen zorgen

Open armen
warme handen
boven breekbaarheid
tussen luisterrimpels
de zorg die langs de wangen strijkt

Met hart en ziel
geven zij voedsel
voor wie behoeft
aan wie beperkt is
een lieve glimlach

Troost aan de medemens
totdat de rust zich
in stilte uitstrekt
zolang zullen zij waken

Afgedrukt op een kaart, kregen zij deze eind maart in de brievenbus. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers zijn Frouke Bienefelt erg dankbaar voor haar gift en de kaart met gedicht! Team Welzijn zal zorgen dat het bedrag goed besteed wordt voor het welzijn van de bewoners.