‘n Hortje onderweg in Nieuwe-Tonge met puzzeltocht

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum probeert leven in de brouwerij te brengen in tijden van corona. Dat doen ze met wandelpuzzeltochten over het hele eiland.

Zo kwamen ze eerder al met Sommelsdijk, Middelharnis en Oude-Tonge. Nu is het tussengelegen dorp Nieuwe-Tonge aan de beurt met een eigen puzzeltocht. Het is niet alleen de nieuwste, maar ook nog eens de dikste van allemaal! Met twee etappes van elk zo’n 100 minuten ben je wel even onderweg. Vandaar ook het passende thema; ’n hortje onderweg in Nieuwe-Tonge.

Ontdek Nieuwe-Tonge

Ontmoet (vroegere) dorpsbewoners als generaal Snijders en scheepsbouwer Verolme. Maar ook slager Gebraad, melkboer Quist en nog vele anderen! Het is een puzzeltocht kriskras door het dorp vol met puzzels. Maar ook je kennis over het dorp, eiland en algemene wetenswaardigheden wordt op de proef gesteld. Uiteraard af en toe met een flinke knipoog, de coronatijd is immers al serieus genoeg.

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is leuk voor iedereen. Of je nu uit Nieuwe-Tonge komt of niet, of überhaupt niet van het eiland komt. Het is niet alleen informatief, maar ook super leuk en gezond. De twee etappes kunnen los van elkaar gelopen worden, of aan één stuk door. De adviesleeftijd is 10 jaar en ouder.