Wandelend puzzelen door de straten van Oude-Tonge

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Aan uitjes is een groot gebrek op dit moment, maar het Streekmuseum doet er van alles aan om ons bezig te houden.

Zo kwamen ze eerder al met de autopuzzeltochten en de wandelpuzzeltochten van Middelharnis en Sommelsdijk. Ook is er de Streekrun in het paasweekend, maar die is inmiddels uitverkocht. En nu gaan ze gewoon door met de volgende wandelpuzzeltocht: Oude-Tonge.

Kaoigast-tocht

Een coronaproof uitje voor het hele gezin. Lekker buiten zijn, bewegen en cultuur en geschiedenis opsnuiven. Misschien leer je wel iets nieuws over je eigen dorp? Of leer je het dorp een beetje beter kennen.

Elke wandelpuzzeltocht heeft een thema. En omdat de puzzeltocht hard werken is voor lichaam en geeft, heeft deze het thema ‘Kaoigast-tocht’.

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is voor zowel de inwoners van Oude-Tonge als de rest van het eiland. Maar natuurlijk is het ook leuk voor de mensen van de overkant! De puzzeltocht is een wandeling vol dorps- en eilandwetenswaardigheden en een beetje algemene kennis. En natuurlijk met her en der een flinke knipoog om de coronamaatregelen wat te verzachten. Kortom: informatief, fun en bewegen!

De wandelpuzzeltocht bestaat uit twee etappes die op verschillende dagen te lopen zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze achter elkaar te voltooien. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar te koop?

De puzzeltocht krijg je in een mooi vormgegeven puzzelboekje van maar liefst 43 pagina’s. Deze is verkrijgbaar via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Voor € 5,50 heb je al zo’n mooie wandeltocht in handen. In de webshop zijn overigens ook de andere wandelpuzzeltochten te vinden en nog meer mooie merchandise van het eiland.

Door jouw aankoop help je het Streekmuseum de verhalen door te blijven vertellen.