Doe op 19 maart mee met het online Bieb Dictee!

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Ben jij een kei in spelling? En heb jij de grammatica helemaal op orde? Doe dan mee met het online Bieb Dictee!

Het dictee vindt plaats op vrijdag 19 maart, gewoon vanuit je eigen huis. Schrijver Nhung Dam heeft hiervoor alle taalkundige valkuilen verzameld in een mooi verhaal. En zo kun je op vrijdag 19 maart meeschrijven en je taalkennis op de proef stellen.

En ook aan de kinderen is gedacht! Voor hen is er een speciale junioreditie, gemaakt door jeugdschrijfster Janneke Schotveld.

Het juniordictee

Het Bieb Dictee van Janneke Schotveld is er speciaal voor de kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud. Zodra Superjuffie een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten. Ze schiet dan als een tornado door de lucht. Ze is super slim, moedig en gaat geen enkel avontuur uit de weg.

Kinderen die net als Superjuffie houden van een uitdaging, kunnen meedoen aan dit spannende dictee. Janneke Schotveld is de bedenker van Superjuffie en heeft een mooi verhaal geschreven voor de kinderen. Zij moeten dit woord voor woord opschrijven. Wie dit zonder veel spelfouten en met de juiste leestekens doet, heeft eigenlijk ook wel superkrachten.

Dit juniordictee duurt van 11.00 tot 12.00 uur en is helemaal gratis.

Voor de volwassenen

Nhung Dam is een Nederlandse actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie psychologie ging ze naar de Toneelschool in Amsterdam. Ze schreef diverse toneelstukken en debuteerde in 2017 met de roman ‘Duizend vaders’. Ze neemt haar publiek graag mee op reis naar andere werelden.

Voor Bieb Dictee schreef ze een speciaal verhaal. Schrijf zoveel mogelijk woorden goed en vergeet ook de leestekens niet te plaatsen. Meedoen kan tussen 13.00 en 14.00 uur en is helemaal gratis.

Durf je het aan?

Iedereen kan meedoen aan het Bieb Dictee, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt makkelijk meedoen via de livestream op de Facebookpagina van de bibliotheek. Ook kun je het dictee vinden op het YouTubekanaal van de bieb.

Na afloop worden de teksten online gepubliceerd. Zo kun je precies zien wat je goed of fout hebt gedaan. Je kunt dan ook meteen je eigen score berekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen