Die speciale Happy Stones worden een betaalmiddel!

Foto: Jeanien de Gast-Struijk

Al een jaar is een team van creatievelingen bezig het eiland te verblijden met Happy Stones. Maar nu kun je ze zelfs inruilen voor iets lekkers of leuks!

Door Sam Fish

Een Happy Stone is een steen die geverfd is en rondzwerft in de natuur. En daar kan van alles op staan. Denk aan een zonnetje, een lieveheersbeestje of een mooie tekst. Met kerst en Sinterklaas werden er cadeautjes verstopt over het hele eiland en met Valentijnsdag werden er hartjes verspreid. Maar nu worden speciale steentjes zelfs een echt betaalmiddel!

Ruilen voor iets lekkers? 

In Rozenburg werden onlangs steentjes verstopt met ijsjes erop. Als je het steentje vond kon je deze inleveren bij de lokale snackbar en dan kreeg je er een ijsje voor terug. De eigenaar van ’t Wapen van Stellendam vond dat een leuk idee en zocht contact met Jeanien de Gast-Struijk. Zij is de initiatiefnemer van Happy Stones Goeree-Overflakkee, woont in Stellendam en vond het een geweldig idee. “Ik ben meteen aan de slag gegaan om speciale stenen te maken,” vertelt ze. “Als iemand een steentje vindt, mogen ze het bij ’t Wapen inleveren voor wat er op het steentje staat.”

Zo is er een steen met een milkshake, een broodje kroket, een ijsje en zelfs een diner voor twee. In totaal zijn er 10 van die speciale stenen verspreid door Stellendam. Vind je er een? Lever deze in bij ’t Wapen van Stellendam en krijg er iets lekkers voor terug!

Ruilen voor iets leuks? 

Baal je dat je niet in Stellendam woont en dat je nu de actie misloopt? Geen zorgen, er is namelijk ook een eilandbrede actie gestart door T-Toys in Dirksland! Jessica Boom heeft voor de winkel in Dirksland tien speciale stenen gemaakt en die zijn verstopt op diverse plekken op het eiland. Deze kun je dus overal tegenkomen! Heb je zo’n steen gevonden? Neem dan contact op met T-Toys, er ligt een bijzondere verrassing op je te wachten.

“We hebben hier een bak met allemaal cadeautjes voor de kinderen. Ze mogen dan wat uitzoeken,” zegt Erna van der Valk, eigenaresse van T-Toys in Dirksland. “Dat zijn kleine speelgoedjes van maximaal 5 euro. En daar zit voor iedereen wel wat leuks bij. De stenen liggen in Middelharnis, Dirksland, Stellendam, Goedereede en Ouddorp. En als dat een succes is, dan doen we nog een rondje aan de andere kant van het eiland.”

T-Toys stenen Happy Stone