Het was de warmste 21 februari ooit gemeten!

Foto: Afbeelding van 현국 신 via Pixabay

Nog nooit eerder is er op 21 februari zo’n hoge temperatuur gemeten als vandaag. Op veel plekken werd het vandaag gewoon ruim 17 graden!

Het oude record stamt uit 1949, toen was het 17,1 graden in het Zuid-Limburgse Buchten. Volgens Weer.nl is dat record verpletterd. Op sommige plekken in Limburg en Noord-Brabant is het namelijk ruim 19 graden geweest vandaag. In De Bilt is het record ook verbroken.

Warm weer

Het warme weer is een enorm contrast met vorige week. Het ene weekend ga je nog met de slee van een heuvel. Het volgende weekend lig je bovenop diezelfde heuvel op een kleedje te genieten van de zon.

En die warmte heeft te maken met de uitzonderlijk zachte lucht die vanuit Spanje wordt aangevoerd. Het kwik schiet omhoog en de zon maakt het nog warmer. Volgens Weer.nl zijn warme dagen ‘zeer uitzonderlijk’ in februari. Op 26 februari 1900 werd er in Winterswijk 20,3 graden gemeten. En de laatste warme februari-dag was twee jaar geleden. Toen werd een temperatuur van 20,5 graden gemeten in het Limburgse Arcen. Dat is dan ook meteen de warmste winterdag ooit.