10 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Een nieuwe dag, dus nieuwe cijfers. Het coronadashboard is aangevuld met de cijfers van zondag 21 februari.

Door Sam Fish

Het RIVM meldt voor heel Nederland een stijging in de cijfers vandaag. Er zijn namelijk 4720 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 142 meer dan gisteren. Ook op het eiland is weer een kleine stijging te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 10 nieuwe besmettingen gemeld. Gisteren waren dat er nog 4.

CuraMare

Gisteren, zaterdag 20 februari, is de nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare online gekomen. Op deze kaart is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland in de afgelopen week 4 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Daarmee zijn er sinds de nieuwe telling van 1 september 48 patiënten overleden in het ziekenhuis, binnen heel CuraMare zijn dat er 55. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

In Ebbe en Vloed in Oude-Tonge zijn er helaas drie nieuwe besmettingen bijgekomen. En in de thuiszorg zijn ook twee cliënten positief getest. In totaal vechten er binnen de locaties van CuraMare op dit moment 26 mensen tegen het coronavirus. Gelukkig zijn er op de afdeling tijdelijke opname twee mensen genezen verklaard. Zij mogen thuis verder aansterken.

curamare coronakaart 19 februari