Holle Bolle wandelpuzzeltocht door Sommelsdijk!

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

We mogen dan in lockdown zitten waarin bijna niets mogelijk is, het Streekmuseum zorgt gewoon voor vertier. Coronaproof en binnen je eigen gezin.

Heb je behoefte aan wat beweging in de buitenlucht? En wil je genieten van al het moois op het eiland? Doe dan mee aan de wandelpuzzeltochten! Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee lanceert alweer het tweede dorp in de serie; Sommelsdijk. Hiervoor was ook Middelharnis al verkrijgbaar en ook andere dorpen zijn al in de maak!

Holle Bolle-omloop

De Holle Bolle-dag van 2020 kon helaas niet doorgaan. Om dat in te halen heeft de wandeltocht als thema de ‘Holle Bolle-omloop’ gekregen. Het verwijst niet alleen naar de jaarlijkse feestdag, maar ook naar hét eilandelijke evenement; de Omloop. De wandelpuzzeltocht is leuk voor iedereen! De Sommerdiekers, andere eilandbewoners en natuurlijk de overkanters!

Uitje voor het gezin

De puzzeltocht is leuk en zit voordevol weetjes over het eiland en het dorp. De tocht biedt speelse ontspanning en beweging in deze bijzondere tijd. Het is dan ook een ideaal gezinsuitje voor tijdens de voorjaarsvakantie!

De tocht bestaat uit twee etappes van elk zo’n 100 minuten. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Loop je liever wat langer of juist korter? De etappes zijn naar eigen wens in te delen.

Prijs

Het puzzelboekje voor Sommelsdijk is via de webshop van het Streekmuseum te krijgen. Die van Middelharnis én de autopuzzeltochten zijn daar ook te vinden. De Holle Bolle-omloop is al van jou voor € 4,50. En daar komen binnenkort dus ook nog andere puzzeltochten bij!

Met de aankoop van de puzzelboekjes, of andere items uit de shop, help je het museum. Door de coronamaatregelen is het onmogelijk om bezoekers te ontvangen. En dat zorgt dus ook voor een gebrek aan inkomsten. Om de eilandverhalen te kunnen blijven vertellen is er geld nodig. Koop daarom iets via de webshop en het museum kan weer een tijdje vooruit.