Het eiland ontwaakt in een wit winterlandschap!

Foto: Sam Fish

De laatste dagen werd er constant heftig winterweer voorspeld voor de komende dagen. Dat zou beginnen met sneeuw op zondag. En het is waar!

Door Sam Fish

Goeree-Overflakkee ontwaakt op zondag 7 januari in een wit winterlandschap. Prachtig voor foto’s en leuk om in te spelen. De eerste kinderen op de slee zijn hier dan ook al door de straat gekomen. Maar wat moet je nu eigenlijk doen als je geen slee hebt voor vandaag? Je kunt er natuurlijk nog wel eentje kopen online, maar de prijzen die ze daar soms voor vragen zijn echt niet oke! Daarom hier een paar alternatieve ideeën.

De wasmandslee 

Heb je geen slee, maar wel een wasmand? Dan is dat een uitstekend alternatief voor de kleintjes. Pak er een touw bij en knoop dat om het handvat van de wasmand. Je kind stop je in de wasmand, zo kunnen ze er ook niet van af vallen. En sleeën maar. Misschien kun je nog een kussentje onder de kont leggen voor wat comfort en extra warmte, een dekentje onder de billen kan natuurlijk ook. En je hebt gewoon een top slee!

Koffer 

We hebben allemaal wel een koffer op zolder liggen en een ander doel hebben we daar nu toch niet voor. Dus haal dat ding naar beneden, rits hem open en ga erin zitten. Het is misschien niet het beste alternatief, maar het is beter dan helemaal geen slee.

Boodschappentas 

Iets wat we ook allemaal wel in huis hebben is zo’n grote boodschappentas. Zo’n bigshopper voor de weekendboodschappen. Maak hem helemaal plat en ga erop zitten. Goed vasthouden en glijden maar! Heb je zo’n grote IKEA tas? Dan kun je er zelfs in gaan zitten om van die berg af te roetsjen!

Yogamatje 

Een yogamatje zorgt bij veel mensen voor zen en een soepel lichaam, maar het doet het ook erg goed in de sneeuw! Overigens kun je ook een zwembadluchtbed of een grote zwemband gebruiken om te gaan sleeën! Als je slim bent bind je er een touw omheen zodat je je wat beter kunt vasthouden.

Foto’s 

Maar zoals gezegd is de sneeuw ook een prachtig plaatje en dus gaan er veel mensen op pad om foto’s te maken van het witte landschap. Heb jij mooie, leuke of grappige foto’s gemaakt van en in de sneeuw? Deel ze in de reacties op onze Facebookpagina! Is alleen maar leuk om te zien!