Streekmuseum lanceert puzzeltocht Middelharnis

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het wordt zo langzamerhand weer tijd dat er iets leuks te doen is op het eiland. En het Streekmuseum haalt ons uit de sleur van de coronacrisis.

Ze komen namelijk met een wandelpuzzeltocht door Middelharnis. Een coronaproof uitje voor het hele gezin. Het zorgt voor beweging, het kraakt je hersenen en het is weer eens iets anders. Lekker even genieten van de buitenlucht en de omgeving van Middelharnis.

Juist nu!

De wandelpuzzeltocht lag in december eigenlijk al klaar om gepresenteerd te worden. Maar daar kwam helaas een lockdown tussen te staan. De behoefte aan vertier is juist nu erg groot. En dus heeft het museum de planning voor de puzzeltochten omgegooid.

Het museum stelt daarom alvast haar wandelpuzzeltocht Middelharnis beschikbaar voor verkoop. Helaas zonder thema-hapjes, maar die worden nog wel een keer ingehaald. Via de webshop van het museum is het mooi vormgegeven boekje te koop voor € 4,50 per stuk. Daar zijn ook de autopuzzeltochten Oost en West te koop. En met jouw aankoop steun je meteen het museum en help je hen de crisis door.

Thema ‘Avondlicht’

Het museum koppelt haar puzzeltochten graag aan een actueel thema. Met de huidige avondklok wil het museum graag een lichtpunt bieden. En het toeval wil dat de wandelpuzzeltocht Middelharnis zowel overdag als in de avond te lopen is. Vandaar het thema: Avondlicht. Zorg er alleen voor dat je vóór het ingaan van de avondklok weer thuis bent. In de avond is de wandelpuzzeltocht extra sfeervol.

Neem trouwens wel even een lichtje mee als je in het donker de tocht gaat wandelen. Er zijn namelijk vragen tijdens de puzzeltocht waarbij je moet zoeken.

Wat te verwachten en voor wie bedoeld?

De wandelpuzzeltocht bestaat uit twee etappes van elk ongeveer 100 minuten. En ook deze etappes kun je naar eigen voorkeur indelen. De puzzeltocht is een combinatie van puzzel- en kennisvragen. De tocht neemt je mee in het verhaal van het dorp Middelharnis.

Is de puzzeltocht dan alleen interessant voor bewoners van Middelharnis? Integendeel, het bevat juist ook wetenswaardigheden over het gehele eiland Goeree-Overflakkee. Het is daarom een puzzeltocht voor eilandbewoners, mensen van de ‘overkant’ en bewoners van het dorp zelf. En bij voldoende animo gaat het museum door met het maken van nog meer puzzeltochten.

Geplande puzzeltochten

De wandelpuzzeltocht Sommelsdijk is zo goed als gereed en volgt als eerste na die van Middelharnis. Als de overheidsmaatregelen het toelaten, gaat de verkoop daarvan gepaard met de eerder geplande thema-hapjes. En anders worden de thema-hapjes doorgeschoven naar de eerstvolgende wandelpuzzeltochten. Die waren nog geheim, maar die maakt het Streekmuseum nu alvast graag bekend. Oude-Tonge en Nieuwe-Tonge zijn de eerst volgende dorpen na Sommelsdijk die op het programma staan.

Als de proeflopers klaar zijn met hun werk, dan kunnen ook voor deze twee dorpen de puzzeltochtboekjes gedrukt worden. En voor het dorp Herkingen zijn de eerste voorbereidingen al getroffen.

Waar te koop en valt er nog wat winnen?

De wandelpuzzeltocht, en de autopuzzeltochten, zijn te krijgen via de webshop van het Streekmuseum. Kijk hiervoor op www.streekmuseum.nl/winkel. Onder de deelnemers van de puzzeltochten wordt maandelijks een prijs verloot uit het assortiment van de museumwinkel.

Tot slot

Het Streekmuseum GO wenst iedereen sterkte en gezondheid toe in deze bijzondere tijd. Maar ook veel plezier tijdens de puzzeltochten over het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Het Streekmuseum GO vertelt graag de eilandverhalen, juist nu! Een van die verhalen is het verhaal van de muntschat. Het is nog altijd gissen over waar die precies vandaan is gekomen. Heb jij een idee? Schatvinder Arko deelt een paar van zijn ideeën.