Proef voor evenementen van start op 15 februari!

Foto: Afbeelding van Andreas Glöckner via Pixabay

Goed nieuws, er lijkt een mooie ontwikkeling op komst te zijn. In februari wordt er gestart met een proef voor evenementen in Utrecht voor 100 bezoekers.

Fieldlab Evenementen begint op 15 februari met deze proefevenementen in Utrecht. Het gaat om een voorstelling van Guido Weijers, een zakelijk congres en voetbalwedstrijden. Er wordt dan gekeken wat nodig is om evenementen veilig te kunnen laten plaatsvinden.

De eerste evenementen

Het eerste onderzoek vindt plaats op 15 februari. Er wordt dan een zakelijk congres gehouden in het Beatrix Theater in Utrecht. Het tweede proefevenement is op 20 februari in hetzelfde theater. Guido Weijers geeft dan een voorstellen waarbij het publiek op dezelfde manier wordt verdeeld. Via de website van de cabaretier kunnen kaarten worden bemachtigd voor deze show.

Op 21 en 28 februari wordt er onderzoek gedaan naar voetbalwedstrijden. Dat gebeurt tijdens een thuiswedstrijd van NEC tegen de Graafschap. De tweede wedstrijd is tussen Almere City FC en Cambuur.

Bezoekers aantallen

Bij het zowel het congres als de voorstelling van Guido Weijers worden 500 bezoekers uitgenodigd. Zij worden verdeeld over groepen van 250, 200 en 50 personen. Deze groepen gaan apart van elkaar de zaal in. Zo wordt er gekeken of er grote verschillen zijn bij het ontvangen van publiek.

Bij de voetbalwedstrijden worden 1500 supporters verdeeld in bubbels van kleinere groepen. Er wordt dan gekeken hoe alles in goede banen geleid moet worden. En ook hoe de situaties aangepakt moeten worden. Wat moet er allemaal geregeld worden en waar moet het personeel op letten.

Ziggo Dome en buitenfestivals

Fieldlab Evenementen is een gezamenlijk initiatief van de evenementensector, evenementenbouwers en de overheid. Zij zullen ook nog twee evenementen organiseren in de Ziggo Dome. En er staan nog twee buitenfestivals op de planning. De line-up en data daarvoor worden binnenkort bekend gemaakt.

Negatieve testuitslag

De proefevenementen stonden eigenlijk al op het programma voor januari, dat kon niet doorgaan door de lockdown. Bezoekers van de evenementen doen maximaal 48 uur voor het evenement een coronatest. Vooraf moeten ze dan ook een negatieve testuitslag laten zien.

Op basis van de onderzoeksresultaten wordt gewerkt aan een veilige manier om grote evenementen te kunnen laten plaatsvinden.