Speciale coronaverjaardag voor Noa uit Dirksland

Foto: JL-Fotografie

Een verjaardag is altijd leuk. En voor kinderen is deze dag nóg specialer dan voor ouders. Maar door corona zit een echter verjaardag er helaas niet in.

Door Sam Fish

Noa uit Dirksland zag haar zesde verjaardag al helemaal in het water vallen. Geen visite, geen cadeautjes en geen taart. Maar daar stak moeder Jessica een stokje voor. “Ik heb een huifkar geregeld bij Pony Plezier in Herkingen,” vertelt ze. “Met paard en wagen mag ze langs haar familie in Dirksland om cupcakes langs te brengen. Dan kan ze meteen haar cadeautjes ophalen, want daar gaat het tenslotte om bij kinderen. En ze ziet toch haar familie nog op deze speciale dag.”

Verrassing

Moeder Jessica had dus alles helemaal gepland, maar Noa wist nog van niets. De grote dag stond gepland voor zaterdag 16 januari, een dag voor haar echte verjaardag. Toen dus de huifkar voor kwam rijden werden haar ogen zo groot als schoteltjes. “Ze noemde het de beste dag van haar leven, haar geluksdag,” vertelt Jessica lachend. “Ze was zo verrast en zo blij. Het maakte haar hele verjaardag helemaal goed. Ze vond het geweldig dat ze op deze manier toch haar familie kon zien en een traktatie kon uitdelen. Ik ben echt heel blij dat ze het leuk vond.”

Een huifkar, met paarden, vol cadeautjes en cupcakes. Wie wil dat nou niet?