Gies Barkel neemt afscheid van het badmintonnen

Foto: Sam Fish

De Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) wil zo voor het einde van het jaar nog even één van haar gasten in het zonnetje zetten.

Het gaat om niemand minder dan Gies Barkel. Na 51 jaar is het voor hem definitief afgelopen met het sporten en badmintonnen in de Staver. Veel inwoners hebben door de jaren heen genoten van de gymclubs en badminton. “Namens het hele team en alle betrokken gasten willen we hem bedanken,” laat SRGO weten. “En natuurlijk wensen we hem alle geluk voor de toekomst.”

Gies blikt terug

Door de coronacrisis was het dit jaar bijna niet mogelijk om gebruik te maken van de voorzieningen in de Staver. Dat en zijn tachtigste verjaardag hebben hem doen besluiten te stoppen. De jeugd mag het stokje overnemen.

“Er is in de loop van de jaren veel veranderd,” vertelt Gies. “Van de opening van de eerste sporthal, de Olympiahal, in 1969, tot de bouw van de Staver. Met de opening van de Olympiahal aan de Sportlaan begon voor onze gemeente een ware gedaanteverwisseling. Van kleine sportzaaltjes naar een heuse sporthal. Gymnastiek, korfbal, volleybal, basketbal, badminton en judo. Alles was opeens mogelijk binnen de gemeente. Vooral het gymonderwijs op de scholen kreeg een ware metamorfose. Na het sluiten van de Olympiahal en de bouw van de Staver kwam daar met het zwembad ook het zwemonderwijs bij. Ook zaalvoetbal en –hockey werd mogelijk. Jammer was het dat door brandstichting een groot deel van de Staver lange tijd niet meer gebruikt kon worden (’99). Na de wederopbouw kon men echter genieten van een vernieuwde Staver. Er was een biljartzaal, het Prieel kwam erbij net als vergaderruimtes. Kortom; de Staver werd een plek was sport, spel en plezier samenkwamen.”

Bedankt Gies

Het hele team van de stichting SRGO bedankt Gies voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme. Ze hopen dat hij heerlijk gaat genieten van zijn vrije tijd.

Gies Barkel Staver SRGO pensioen badminton