Appelflappenactie in Ooltgensplaat groot succes

Foto: PR Dorpsraad Ooltgensplaat

De afgelopen week werden aardig wat ouderen op het eiland verrast met een heerlijke verse appeltaart. In Ooltgensplaat deden ze daar nog een schepje bovenop.

De dorpsraad van Ooltgensplaat sloeg voor deze actie de handen ineen met de Coop en Stichting ZIJN. Samen verrasten zijn de 70-plussers van Ooltgensplaat met heerlijke appelflappen. Een kleine attentie voor bij de koffie, om even een positief moment te beleven in deze rare tijden.

Veel blije mensen

De verrassingsactie vond plaats op donderdag 10 december. In totaal werden deze dag bij 330 adressen 2 appelflappen en een leuke kerstkaart afgeleverd. En dat begon al heel vroeg. Om 3.45 uur gingen bij de Coop namelijk de ovens al aan om 660 appelflappen te bakken.

Om 9.00 uur was alles helemaal klaar om uitgedeeld te worden. In een schuur aan de Stoofstraat werden de verrassingstasjes gevuld en vanuit daar werd ook alles uitgedeeld. De tasjes werden aan de deur gehangen waarna er aan de bel werd getrokken. Op die manier konden de appelflappen helemaal corona-proof afgeleverd worden.

Positieve reacties

De reacties waren overweldigend. Zowel op het dorp als online regende het positieve reacties. De senioren hebben genoten van de appelflappen en de dorpsraad heeft er een goed gevoel aan overgehouden. Ze zijn blij dat ze zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen. Ze bedanken dan ook iedereen die geholpen heeft.