Oliebollen, kerstkaarten en een verloting in december!

Foto: Afbeelding van Elien Smid via Pixabay

Het jaar is bijna op z’n eind, maar nog niet helemaal. De activiteitencommissie van de Hervormde kerk in Ouddorp pakt daarom nog even groots uit.

Door Sam Fish

Met deze acties wordt al het hele jaar geld opgehaald voor de kerk. Dat gebeurt nu dus ook. En er zit altijd wel voor iedereen wat bij om van te genieten. Zeker in deze laatste maand van het jaar, ze hebben namelijk meerdere acties op touw gezet.

Kerstpost

Van de week was het al de dag van de kerstkaart. Toen bleek dat aardig wat mensen kerstkaarten versturen, zeker dit jaar! Wat is er dan leuker als je dat goedkoper kunt doen? Kaartjes voor Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Melissant en Dirksland worden bezorgd door de organisatie. En het versturen ervan is 26 goedkoper dan via PostNL. Je verstuurt namelijk al een kaart voor 60 cent.

De kerstkaarten kunnen worden ingeleverd op dinsdag 15 december van 18.30 tot 19.30 uur. Ook op 16 december kan dit nog tussen 10.30 en 12.00 uur. Dit kan in de Morgenster, het zaaltje van de Dorpskerk. De ingang zit tegenover de Bruna. Ga je liever niet van huis? Geen probleem! Geef het even aan en de post wordt thuis opgehaald! Bel hiervoor met 06 23 46 48 79. Op deze dagen worden ook nog kerststukjes en vogeltaarten verkocht.

Wat lekkers

Maar met alleen kerstpost is december nog niet gemaakt. December staat bekend om al het lekkers voor de feestdagen. Daar haakt de commissie dan ook goed op in. Denk aan erwtensoep en bruine bonensoep. Dit wordt allemaal vers gemaakt door de vrijwilligers.

Daarnaast worden er ook kaasplankjes en noten verkocht van Kaashandel Dammers. Er staat wijn klaar van Goedereede wijnen. Of haal heerlijke feeststollen en kransen van Bakker Akershoek. Bestel dit wel even vooraf, dat kan tot en met 16 december. Het lekkers kan op 19 december opgehaald worden in de Morgenster van 9.30 tot 12.00 uur. Ook dan worden er kerststukjes en vogeltaarten verkocht.

Verloting

En wie dacht dat dit alles was heeft het mis. Er is namelijk ook een verloting. Win een mooi boodschappenpakket, een warme chocolademelk pakket of een heerlijke taart. En wie weet komen er nog meer prijzen bij. Meedoen aan de verloting kan tot en met 19 december.

Puzzeltocht

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we deze maand op de bank blijven zitten. Er kan best iets sportiefs gedaan worden dan ook nog eens leuk is. De activiteitencommissie heeft namelijk een wandelpuzzeltocht gemaakt door Ouddorp. Leuk voor jong en oud en je kunt er ook nog prijzen mee winnen.

Jouw Marktkraam Ouddorp, Bruna en Top 1 Toys stellen een cadeaubon beschikbaar voor de winnaars. Bestellen en inleveren kan tot en met 31 december.

Oliebollen

December is niet compleet zonder oliebollen. En ook deze kun je halen bij de activiteitencommissie van de kerk. Deze zijn te koop op 31 december van 8.00 tot 11.30 uur. Vooraf bestellen is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Dan weet je zeker dat je een zak oliebollen krijgt. Op is namelijk echt op.

De oliebollen kosten 70 cent per stuk en 6 voor 4 euro. Thuis bezorgen kost 1 euro.

Bestellen

Voor alle acties geldt dat het bestellen gedaan kan worden door een e-mail te sturen. Deze kan naar [email protected]. Je kunt ook bellen naar 06 23 46 48 79.