Leg het Laantje van Middelharnis onder de kerstboom!

Foto: Streekmuseum / Vince Trommel

Een van de beroemdste schilderijen is het Laantje van Middelharnis, geschilderd door Meindert Hobbema. Het origineel hangt in Engeland, maar deze print kan bij jou aan de muur!

Houtsneden worden niet meer zo vaak gemaakt, maar de 31-jarige Vince Trommel uit Den Bommel verstaat zijn vak. Samen met het Streekmuseum heeft hij een prachtige reproductie gemaakt van dit beroemde schilderij.

Het Laantje van Middelharnis

Het schilderij werd gemaakt in 1689 door Meindert Hobbema. Het was zijn visie van wat vandaag de dag de Steneweg in Middelharnis is. Kopieën van dit schilderij zijn in veel woonkamers op Goeree-Overflakkee én in Engeland te vinden.

Vince is twee weken bezig geweest om Het Laantje uit hout te gutsen en snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld, want de print die ervan gemaakt wordt staat dan weer goed. “Alles wat je wit wilt hebben, snij je weg,” legt Vince uit. “Fouten maken is niet mogelijk, want met de kleinste fout moet ik al helemaal opnieuw beginnen.”

Slechts 100 exemplaren

Het werk is zeer bijzonder en gelimiteerd, het wordt tenslotte allemaal met de hand gemaakt. Daarom is er maar een beperkte oplage van deze print. Ze worden allemaal voorzien van een uniek nummer die worden verkocht voor € 39,95 in de museumwinkel van het Streekmuseum.

Wil je niet achter het net vissen? Bestel dan snel jouw exemplaar! Op is echt op.