Wat is het mooiste plekje van Goeree-Overflakkee?

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee heeft diverse prachtige plekken, dat kunnen we allemaal wel beamen. Nu is de organisatie van het Songfestival op zoek naar deze plekken!

Door Hedwig Heeren en Sam Fish

Het Eurovisie Songfestival zou na de winst van Duncan Laurence afgelopen mei groots gevierd worden in Rotterdam. We weten allemaal waarom dat niet door kon gaan en dus schuift het grootse feest een jaartje door. Maar ze willen het nu extra speciaal maken met een super Nederlands tintje.

De mooiste locaties

De organisatie van het muziekfeest roept iedereen in Nederland op om de mooiste plekjes van Nederland in te sturen. Dit kan tot en met 31 december en het liefst door een gemeente. Met de beste inzending worden de korte introductiefilmpjes in elkaar gezet. Daarmee worden de 41 deelnemers van het Songfestival aangekondigd.

Alle plekken mogen meedoen. Dus hoe tof zou het zijn als er een land wordt aangekondigd vanuit het vogelei Tij? Of misschien wel naast het standbeeld van Ollie B. Bommel. Welk plekje zou jij insturen? Laat dit aan ons weten via de reacties! We zijn namelijk erg benieuwd. Wil je meteen een locatie aanmelden? Dat kan via de website van het Songfestival! https://songfestival.nl/aanmelden

Introductie

De verschillende locaties van Nederland worden dus gebruikt om een land voor te stellen. Op die locaties komt steeds een Tiny House te staan. En in het Tiny House komen beelden van de artiest en het land. Hoe tof zou het zijn als zo’n Tiny House op het eiland wordt neergezet?!

Zo’n Tiny House is meer een houten frame, maar het moet de woonkamer voorstellen. Een ruimte die nooit zo belangrijk is geweest als het afgelopen jaar.

Eurovisie Songfestival 2021

Het Eurovisie Songfestival vindt wederom plaats in Rotterdam. Het evenement duurt van 18 tot en met 22 mei 2021. Hoe het er dit jaar precies uit komt te zien is nog niet bekend. Jeangu Macrooy zal ook dit jaar ons land vertegenwoordigen. Daarvoor komt hij de komende tijd nog met een nieuw nummer.

Het podiumontwerp van dit jaar gaat mee naar volgend jaar en ook de presentatoren blijven hetzelfde. Diverse artiesten die dit jaar hun land zouden vertegenwoordigen, mogen ook dit jaar meedoen. Alleen is een nieuw nummer dus wel verplicht.