Heel G-O Bakt, ook in tijden van coronacrisis

Foto: PR De Vogel

2020 is een raar jaar geweest, dan kunnen we allemaal beamen. En voor veel ouderen was het ook een eenzaam jaar. Tijd om daar deze maand nog wat aan te veranderen.

Al sinds 2014 worden elke december maand de ouderen op Goeree-Overflakkee in het zonnetje gezet. En nog op een lekkere manier, met een appeltaart! Vorig jaar konden zo’n 2000 ouderen worden verrast door ruim 240 thuisbakkers. Allemaal kregen ze een heerlijk stuk zelfgemaakte appeltaart. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie en een hartverwarmend gebaar.

Ook dit jaar kunnen alle thuisbakkers op het eiland weer aan de slag voor de ouderen. Inmiddels hebben een recordaantal deelnemers zich aangemeld om aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. Meld je aan en krijg alles wat je nodig hebt mee in een tas. De actie is een samenwerking van Adviesgroep De Vogel en Albert Heijn Ouddorp. Alles wat je nodig hebt krijg je daarom helemaal gratis. Ga thuis aan de slag met bakken en lever de taart in. Vervolgens zorgt de organisatie ervoor dat de taarten over het hele eiland uitgedeeld worden.

Ook in coronatijd!

Het zal je niet verbazen dat er even werd getwijfeld of de actie dit jaar wel door kon gaan. “We zijn van mening dat onze ouderen juist nu wat extra aandacht goed kunnen gebruiken,” zegt Jan Peter Robijn. Hij is directeur bij Adviesgroep De Vogel en mede-organisator van het bakfestijn. “We hebben goede afspraken gemaakt met CuraMare en Sjaloom Zorg om alles zo veilig mogelijk te regelen.”

Zo worden de tasjes met ingrediënten thuisbezorg. De gebakte appeltaarten kunnen worden afgeleverd bij een locatie van Jouw Marktkraam in Middelharnis en Ouddorp. “Wij stoppen er elk jaar nog een kerstkaart bij. En dit jaar doen we er nog een extra bij voor de zorgverleners. De bakkers kunnen op die manier een kerstgroet overbrengen.

Bak jij ook mee?

Lijkt het je leuk om ook mee te bakken en ouderen op het eiland te verrassen met een heerlijke appeltaart? Meld je dan snel aan! Dat kan nog tot en met donderdag 3 december via de website van Adviesgroep De Vogel.

Het tasje met ingrediënten wordt op maandag 7 of dinsdag 8 december aan de voordeur gehangen. De appeltaart kan ingeleverd worden op woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 december. Je mag ook zelf een oudere blij maken met een taart. Houd daarbij wel rekening met de coronamaatregelen die gelden.

Leuke prijzen

En je maakt niet alleen iemand heel blij met verse appeltaart, je kunt zelf ook leuke prijzen winnen! Ga je aan de slag met je taart? Maak er een foto van en deel dit op Instagram met de hashtag #HeelGObakt. Je kunt je foto ook delen op de Facebookpagina van Heel G-O Bakt.