Amber van Opijnen schittert met eerste singel!

Foto: Sanne van Rouwendaal

Het coronavirus heeft voor veel ondernemers roet in het eten gegooid. Ook voor de Ouddorpse Amber van Opijnen.

Deze zangeres geeft zangles en dat gaat erg lastig als je door de maatregelen niet mag zingen. Wat ga je dan doen in die tijd die ineens is vrijgekomen? Precies, nieuwe muziek schrijven. En daar mogen en kunnen we nu allemaal van genieten.

Amber van Opijnen

Amber is al jaren actief in de muziek. Ze geeft zangles en helpt mensen hun eigen stem te vinden. Daarnaast stond ze ook met diverse formaties op verschillende Nederlandse podia. Daar zingt ze altijd covers die ze helemaal eigen maakt. “Toch had ik nog altijd één grote droom,” vertelt ze. “Ik wilde zo graag eigen muziek uitbrengen. Afgelopen zomer heb ik die stap eindelijk kunnen zetten.” Met groot succes, want haar droom is uitgekomen.

Nu ik het zie

Met inspiratiebronnen als Eefje de Visser, Lianna La Havas en Yebba moet dat ook wel goed komen. Het nummer ‘Nu ik het zie’ is uit voor het grote publiek. “Het is een nummer waarin ik terugkijk op een moeilijke periode in mijn leven,” laat ze weten. “Het gaat vooral over het kunnen genieten van de kleine dingen die er altijd al zijn. Ik hoop dat het mensen inspireert.”

Luister nu!

En het mooie van nieuwe muziek is dat je het kunt luisteren waar en wanneer je maar wilt! De muziek van Amber is te vinden op Spotify, Apple Music en haar YouTube account. En zorg dat je die kanalen in de gaten houdt. “Dit is nog maar het begin van heel veel moois,” aldus Amber.

I can see your voice 

Maar dat is nog niet alles. Amber is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL4 in het programma I can see your voice. Hierin speelt een gastartiest samen met een van zijn of haar grote fans. Ze moeten raden of iemand een gouden keeltje heeft of zo vals als een kraai zingt, zonder dat er ook maar één noot wordt gezongen. Het vijfkoppige panel bestaat uit Jeroen van Koningsbrugge, Marieke Elsinga, Ronnie Flex, Fred van Leer en Samantha Steenwijk. Zij adviseren de artiest en fan. Het nieuwe spelprogramma, bedacht door de makers van ‘The Masked Singer’, is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. De presentatie is in handen van Carlo Boszhard.

Hoe ver gaat Amber komen, denk je?