Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton

Foto: Image by Luisella Planeta Leoni from Pixabay

De jaarlijkse donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is weer gestart tot en met 24 december kun jij je steentje bijdragen.

Klanten die wat kopen bij Intertoys kunnen bij de kassa 50 cent doneren aan Jantje Beton. Dat kan zowel online als in de winkel. De opbrengst van de actie gaat naar de projecten van Jantje Beton. Je helpt dan dus kinderen in kwetsbare speelposities.

Spelen is belangrijk

“Buitenspelen is niet alleen gezond, maar ook leuk,” zegt Dave Ensberg. Hij is de directeur van Jantje Beton. “Juist nu in deze bijzondere tijd moeten kinderen ondanks alles kunnen genieten van een leuke vrije tijd. Samen met vriendjes en vriendinnetjes herinneringen maken waar ze later met veel plezier op terugkijken.”

Dat is volgens Ensberg helaas geen vanzelfsprekendheid. “Denk alleen al aan kinderen met een handicap of chronische ziekte. Zij hebben minder vriendjes en spelen minder vaak buiten. Juist nu is de kans op isolement en eenzaamheid groter dan ooit.”

Samenwerking

Het is de tweede keer dat Intertoys en Jantje Beton met deze actie samenwerking. De eerste landelijke actie was goed bevallen en vroeg dus om een vervolg. “Door deze geweldige samenwerking met Intertoys, kunnen wij zorgen dat meer kinderen buiten én samen kunnen spelen.”

Donatie-actie

De tweede landelijke donatie-actie is dus weer van start. Klanten ouder dan 18 jaar kunnen tijdens het afrekenen dus een donatie maken. Dit kan zowel online als in de echte winkel. En het startbedrag voor die donatie is 50 cent, meer mag altijd. Dit kan bij een aankoopbedrag vanaf 10 euro.

Wil je meer informatie over de projecten van Jantje Beton? Kijk dan op de website van de organisatie!

Over Jantje Beton

Jantje Beton bestaat al sinds 1968. Sinds dien zetten zij zich samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Het doel is dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!