Geen Sinterklaasintocht, wel andere activiteiten!

Foto: NIEN Fotografie

De Sinterklaas intocht ging afgelopen weekend helaas niet door vanwege de coronamaatregelen. De oude Sint valt in een risicogroep door zijn leeftijd en dus moet er niets geforceerd worden.

Door Sam Fish

Maar ondanks dat we de Goedheiligman en zijn Pietenvrienden niet kunnen verwelkomen zijn er nog wel genoeg andere leuke dingen te doen. Alles rondom het thema van Sinterklaas en wie weet kom je ze nog ergens per ongeluk tegen! Want dat we ze niet binnenhalen, betekent natuurlijk niet dat ze er niet zijn.

Sinterklaas in het museum

Zoals elk jaar overnacht Sinterkaas ook dit jaar in de bedstee van het Streekmuseum in Sommelsdijk. Maar zoals gezegd valt de Sint binnen een risicogroep als het gaat om het coronavirus. De beste man is al aardig op leeftijd en het is dus niet verstandig om veel kinderen te ontmoeten. Maar hij wil de kinderen wel een leuke tijd geven.

Daarom heeft de Goedheiligman samen met het museum een leuke speurtocht uitgezet door het oude centrum van Sommelsdijk. Deze is vanaf nu verkrijgbaar bij het museum. De speurtocht is speciaal voor kinderen en duurt ongeveer 45 minuten. Hij is tot 5 december dagelijks te lopen en dus heel coronaproof.

De speurtocht doe je al voor € 2,50 per kind. De kinderen krijgen er een mooie Sinterklaaspen en wat lekkers voor terug na afloop.

Gwendolyn’s Sinterklaas show!

Door dansschool Gwendolyn Dance & Entertainment in Middelharnis is er toch nog een Sinterklaasshow! Deze is geheel corona-proof doordat hij online plaatsvindt via een livestream. Het is heel simpel. Vanaf vrijdag 13 november vind je op de Facebookpagina van Gwendolyn Dance & Entertainment een linkje. Op zondag 15 november kun je via de link de bekende Sinterklaasshow uit Gorinchem volgen. Ja, dat is dus al een paar dagen geleden, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Hij is namelijk gewoon terug te kijken via dezelfde link!

Het is een spannende kindvriendelijke show die ongeveer een uur duurt. Je ziet Sinterklaas, twee danseressen en verschillende karakters zoals Meneertje Koekepeertje.

Pietentocht

In de semi-lockdown van de eerste coronagolf plaatsten mensen massaal beren achter het raam. Kinderen op straat konden zo de berentocht lopen en in hun eigen wijk opzoek gaan naar beertjes. Nu Sinterklaas in het land is wordt er geopperd om dat gewoon weer te doen, maar dan met sinterklazen en pietjes. Dus zet je vensterbank vol met Sint en Piet, dan kunnen de kinderen toch nog het Sinterklaasgevoel krijgen dit jaar. Je kunt natuurlijk ook een Pietje op je raam tekenen.

Het is overigens niet de bedoeling om in grote groepen de straat op te gaan voor deze Pietentocht. Denk aan de coronaregels en houd het veilig.

Happy Stones

Over het hele eiland zwerven ook stenen Pietjes rond. Deze zijn gemaakt door leden uit de Happy Stones Goeree-Overflakkee Facebookgroep. Kom jij een Pietensteen tegen in het wild? Neem hem mee en houd hem bij je voor de feestdagen. Je mag hem natuurlijk ook verder laten zwerven. Misschien is het leuk om er een foto van te maken voordat je hem verplaatst. Zo kun je precies zien hoeveel Pietjes je hebt gevonden.

De leden in de groep vinden het overigens ook leuk om hun stenen te zien zwerven. Dus heb je een Pietensteen gevonden? Deel het dan in de groep, dan weten ze waar hun Pietje op dat moment is.

Chocoladeletterspeurtocht

En zit je op school in Ouddorp, Stellendam of Goedereede? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Bijna alle kinderen van deze dorpen hebben een kleurplaat en chocoladeletterspeurtocht gekregen.

Het zit namelijk zo. Leespiet is wat chocoladeletters verloren in het centrum van Ouddorp. Het is de taak aan de kinderen om alle letters te verzamelen en het gedicht van de Leespiet af te maken. Onderaan de kleurplaat zit een antwoordstrookje, deze moet je inleveren bij de Bruna, HEMA of Albert Heijn in Ouddorp. Bij inlevering krijgen de kinderen sowieso een lekkere chocoladeletter, maar dat is niet alles. Ze maken ook kans op één van de drie cadeaubonnen van 25 euro! Bij deze winkels kun je ook nog kleurplaten ophalen, maar op is op.

De kleurplaat kan worden ingeleverd via de sociale mediakanalen van Ouddorp Centrum. Hij kan per e-mail worden verstuurd naar [email protected]. Drie winnaars ontvangen hun naam in chocoladeletters. Dat wil jij toch ook? De prijswinnaars worden op 5 december bekendgemaakt via dezelfde sociale mediakanalen.

Cookieinstellingen