Eerste zeehondenpup van het seizoen opgevangen

Foto: PR Zeehondenopvang Stichting A Seal

Zeehondenopvang Stichting A Seal uit Stellendam heeft op zaterdag 14 november de eerste grijze zeehondenpup van het seizoen opgevangen.

Door Sam Fish

De zeehondenpup is gevonden op het strand van Renesse en had ernstige verwoningen aan haar ogen. Dat was dan ook de reden om het dier op te vangen. Vooral het linkeroog bleek zeer beschadigd. Het dier is dus opgevangen in de zeehondenopvang in Stellendam. Daar wordt het dier verzorgd. Zodra het op eigen flippers kan staan wordt de pup weer uitgezet in het wild.

Veel strandgasten

Het viel de stichting op dat veel strandgasten op korte afstand van de pup stonden. Dit is echter niet de bedoeling. Om verstoring tussen moeder en pup te voorkomen vragen ze dan ook om grote afstand te houden als je zeehondenpups tegenkomt. Een gepaste afstand is ongeveer 30 meter. Een moeder zeehond kan namelijk in de buurt aan het jagen zijn. Of misschien is ze door de aanwezigheid van de mensen wel afgeschrikt.

Maak een melding

Twijfel je aan het welzijn van een pup? Of maak je je zorgen over een zeehond in het wild? Meld dit dat via het noodnummer 144. Een getrainde zeehondenwachter zal dan de situatie komen bekijken. Na een observatie zal er besloten worden of verdere handelingen nodig zijn. Niet elke zeehond hoeft namelijk opgevangen te worden. Zeehondenpups worden vaak alleen achter gelaten als de moeder aan het jagen is.

Het zelf verplaatsen van zeehonden(pups) is niet toegestaan.

Vandaag heeft A Seal vanaf het strand van Renesse de eerste pup van de grijze zeehond dit seizoen opgevangen. Zij had…

Geplaatst door A Seal Stellendam op Zaterdag 14 november 2020