Doe ook mee met het NK Plassen Stampen!

Foto: Afbeelding van Voctoria_Borodinova via Pixabay

Door de aangescherpte coronaregels is er eigenlijk niets te doen op het moment. Maar Staatsbosbeheer brengt daar verandering in!

Door Jeroen Vorspaget

Staatsbosbeheer organiseert dit jaar namelijk het NK Plassen Stampen! Een evenement dat leuk is voor jong en oud. Alles wat je nodig hebt is stampskills, enthousiasme, spetterbereik en creativiteit!

NK Plassenstampen

Boswachter Tim Hogenbosch is ervaringsdeskundige én jurylid bij dit eerste NK Plassen Stampen. Hij kiest op 30 november uit alle inzendingen de winnaar. Dit baseert hij op basis van de stampskills, enthousiasme, spetterbereik en creativiteit. De hoofdprijs bestaat uit drie delen. Je mag namelijk een middag coronaproof met boswachter Tim het bos in. Daarnaast krijg je een gaaf regenpakket van Bever. Dit bestaat uit een regenpak van hoge kwaliteit en goede waterdichte schoenen. Deze mag je uitzoeken samen met een buitenexpert, naar aanleiding van een uitgebreide voetanalyse. Tot slot krijg je ook nog het boek ‘Tim de kleine boswachter’.

De tweede en derde prijs is ook het boek ‘Tim de kleine boswachter’.

Hoe doe je mee?

Iedereen mag de hele maand meedoen met het NK. Jong en oud, iedereen maakt even veel kans. Wat moet je doen? Zoek allereerst natuurlijk een fantastische plas op waar je goed in kunt stampen. Bepaal vervolgens je stamptechniek en film je avontuur op je telefoon of camera. Deel je video op Instagram, Twitter óf Tiktik met de hashtag #NKPlassenStampen. Je kunt de video ook mailen naar [email protected].

Volg Staatsbosbeheer op social media om je stampskills aan te scherpen. Daar kom je er ook achter waar de jury precies op let.

Meer buitenspelen

Qua regen moet je wel nog even wachten, maar geen nood. Boswachter Tim heeft gelukkig goed advies: “Gebruik deze tijd om te oefenen. Ga de straat op en droogstampen maar!” Boswachters zien je graag avonturen beleven, spelen en genieten in de natuur. Dat legt de basis voor het leren en ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Kijk dan op de website van Staatsbosbeheer.