20 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Goed nieuws, volgens het RIVM is er weer een daling te zien. Daarmee lijkt het hogere aantal nieuwe besmettingen van gisteren een eenmalige piek.

Door Sam Fish

Al een week lang lijkt de stijging van het aantal besmettingen af te vlakken. Wel nieuwe besmettingen, maar steeds een beetje minder erbij. Met als topper 6996 nieuwe besmettingen. Maar gisteren zat het aantal nieuwe besmettingen toch ineens weer boven de 7000. Een eenmalige uitschieter of was het einde van de daling alweer in zicht? Het blijft natuurlijk nog even afwachten, maar er is weer goed nieuws. De cijfers van vandaag zijn weer onder de 7000 gebleven.

Voor heel Nederland zijn er voor zaterdag 7 november 6689 nieuwe besmettingen gemeld. Een mooie afvlakking dus in de cijfers. Op Goeree-Overflakkee zijn er nieuwe besmettingen bijgekomen. Ook hier zagen we de afgelopen dagen de cijfers minder hard stijgen, maar gisteren was er op het eiland ook een piek met 23 nieuwe besmettingen. Vandaag zijn dat er 23.

Zorglocaties

Zorgorganisatie CuraMare heeft voor zaterdag 7 november geen nieuwe coronakaart gepubliceerd. In principe doen ze dat ook niet in het weekend, maar je weet maar nooit. We houden het dus gewoon in de gaten. Er is vanuit die hoek dus geen update. Wel weten we dat er op dit moment 18 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen en dat het ziekenhuis vol is. Er worden daarom patiënten overgebracht naar andere ziekenhuizen in Nederland. Maar er wordt de komende week ook een afdeling vrijgemaakt en ingericht binnen woonzorglocatie Nieuws Rijsenburg in Sommelsdijk.

Helaas zijn er binnen De Stove in Sommelsdijk 8 bewoners besmet met het virus. De mensen binnen deze zorglocatie van Sjaloomzorg zitten in sinds 3 november quarantaine en worden allemaal getest. Maar de bewoners missen wel het contact met de buitenwereld. Check wat jij kunt doen om hen op te vrolijken in de oproep van regiomanager Gerdie Schellevis!

Hoe akelig: heel de Stove van Sjaloom Zorg zit in Corona-quarantaine….! Onze bewoners snakken naar wat post en…

Geplaatst door Gerdie Schellevis op Dinsdag 3 november 2020