Online boeken lezen en bezorgservice in lockdown

Foto: Pixabay; Congerdesign

Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 3 november werd aangekondigd dat alle publieke ruimtes hun deuren moeten sluiten.

Door Sam Fish

De bibliotheek valt hier helaas ook onder. Zij moeten hun deuren sluiten van donderdag 5 tot en met woensdag 18 november. En juist in deze tijd wil je misschien lekker ontsnappen in een goed boek. Maar wees gerust, je kunt nog steeds wel lezen.

Online lezen en bezorgservice

De online bibliotheekapp blijft gewoon beschikbaar. Hierin heb je een ruimte keuze uit e-books en luisterboeken. Zo hoef je je dus niet te vervelen. Toch is het begrijpelijk als je liever een ‘echt’ boek in je handen hebt. Maar ook dat hoef je niet per se te missen de komende twee weken.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta komt namelijk met de BibliotheekBezorgservice. Die was al aangekondigd voor de mensen die in een risicogroep vallen en dus niet naar buiten kunnen of durven. Maar deze wordt nu dus uitgebreid en is de komende twee weken voor iedereen beschikbaar. Via de website van de bibliotheek kun je maximaal 5 boeken aanvragen. De boeken die aanwezig zijn in de bieb worden op een vaste dag bij jou thuis bezorgd. Kijk op de website van de bibliotheek om te zien hoe dit precies werkt!

Geen boete

Heb je bibliotheekboeken in je bezit die tussen 5 en 18 november ingeleverd moeten worden? Geen probleem, in de maand november wordt geen boete gerekend. Boeken die gereserveerd worden blijven staan en kunnen opgehaald worden zodra de bibliotheek haar deuren weer opent.

Activiteiten

Er stonden ook wat bibliotheekactiviteiten gepland in de maand november. Tussen 5 en 18 november vervallen al deze activiteiten. Had je je al ergens voor aangemeld? Dan krijg je gewoon je geld terug.