Risicogroep? Laat je biebboeken thuis bezorgen!

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Er zijn mensen die in een risicogroep zitten als het om corona gaat. Die kunnen misschien minder makkelijk naar buiten om dingen te halen.

Nu hebben veel supermarkten een bezorgservice en kunnen sommige mensen hun buurtjes of familie inschakelen. Maar de bibliotheek heeft nu zelf iets bedacht om mensen in de risicogroepen toch nog te laten genieten van boeken. De bieb komt met een bezorgservice!

Bezorgservice

De bezorgservice is vooral bedoeld voor 70-plussers of mensen met een chronische ziekte. Zij kunnen vanaf deze week boeken bestellen via de website van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Deze boeken worden vervolgens volgens een vaste route thuis afgeleverd. Zo hoeven ze niet meer zelf naar de bieb en zijn ze minder afhankelijk van anderen.

“We merken dat onze leden in een risicogroep huiverig zijn om naar de bieb te komen. Dat is logisch,” vindt Mirjam Vancrayelynghe, teamleider Sociaal Domein. “Toch is het belangrijk dat onze leden kunnen blijven lezen. Er zijn natuurlijk altijd e-books en luisterboeken beschikbaar voor onze leden. Maar mensen hechten vaak ook waarde aan een ‘echt’ boek. Om daarin tegemoet te komen hebben we voor hen deze service opgezet. Zeker nu de dagen korter worden en het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dan is het fijn om met een boek op de bank te kunnen kruipen.”

Boeken bestellen

Het is heel makkelijk. Bestel je boeken online en ze worden vervolgens gewoon thuis afgeleverd. Er zit wel een kleine maar aan. Er kunnen alleen boeken besteld worden uit de collectie van de bibliotheek zelf. Hellevoetsluis kan dus alleen bestellen uit de collectie van Hellevoetsluis. En Goeree-Overflakkee heeft toegang tot de collectie van de bibliotheek in Middelharnis.

Per keer kunnen er maximaal vijf boeken besteld worden. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de bibliotheek.

Cookieinstellingen