Mevrouw Tuns mag een jaar gratis lezen

Foto: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Aan het begin van de zomer opende in Oude-Tonge een pop-up bibliotheek aan de Dabbehof. Als extra viering was er ook een winactie.

Het ging om een prijsvraag. Er lag namelijk een stapel boeken in de zaak en het was aan de bezoekers om te raden hoeveel bladzijden het waren. De prijs? Een jaar gratis lezen binnen de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Winnares

De gelukkige winnares is mevrouw Tuns uit Oude-Tonge. Zij haalde op 20 oktober haar prijs op in de pop-up bieb. Zij mag dus een jaar lang gratis boeken lenen bij de bibliotheek.
Maar wat was nou toch dat goede antwoord? De stapel boeken hadden samen 12.777 pagina’s. Het antwoord van mevrouw Tuns zat het dichtst bij, zij had 12.675 geschat!

Dabbehof

De pop-up bieb aan de Dabbehof werd geopend als alternatief in Oude-Tonge. Doorgaans zit de bibliotheek namelijk in woonzorglocatie Ebbe & Vloed. Door het coronavirus is het echter niet handig om mensen daar boeken te laten lenen. De bieb daar was dus een tijdje dicht, maar werd enorm gemist. De pop-up bieb was daarom dus een mooie oplossing.

Echter is het virus nog niet de wereld uit. Gelukkig is de vestiging aan het Dabbehof dan ook een groot succes en blijft die voorlopig nog wel open. Tot zeker het voorjaar van 2021 kun je daar terecht om boeken te lenen van de bibliotheek. Het pand is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag kun je er tussen 10.00 en 12.00 uur terecht.