Streekmuseum extra geopend in de herfstvakantie

Foto: Streekmuseum GO

Er is door de coronamaatregelen op dit moment maar weinig te doen. Maar gelukkig is het Streekmuseum in Sommelsdijk deze vakantie gewoon open.

Het Streekmuseum is het oudste museum van Goeree-Overflakkee. Vorig jaar bestond het nog 70 jaar. Maar dat wil niet zeggen dat de tijd in het museum heeft stilgestaan.

Vernieuwing

Ondersteund door moderne techniek wordt de eilandgeschiedenis op bijzondere wijze verteld. Zo is er een VR-experience om de watersnoodramp te beleven. En kun je met een soort dia-computer foto’s bekijken van vroeger.

Hoor de mensen van vroeger praten, ervaar hoe zij leefden en duik de oudheid in.

Museum

Het museum aan de Kerkstraat in Sommelsdijk is normaal gesproken geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je kunt het museum dan bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. Maar deze herfstvakantie is het museum extra lang geopend. Nog steeds van dinsdag tot en met zaterdag, maar dan al vanaf 10.00 uur! Met uitzondering van de zaterdag.

Er is op dit moment een tentoonstelling met speelgoed van vroeger. Leuk voor kinderen om te zien hoe er vroeger gespeeld werd. Maar ook leuk voor volwassenen om even terug te gaan naar de kindertijd.

Kom langs!

Wil je het museum bezoeken? Reserveer dan een tijdslot via [email protected]. Je kunt ook even bellen naar 06-52153169. Het dragen van een mondkapje is verplicht in het museum. Wil je alleen de museumwinkel bezoeken? Dan is reserveren niet nodig.