Pechvogels hebben geluk bij het Streekmuseum

Foto: Magda Korthals

Ben je de hele week hard aan het werk en heb je geen tijd om het Streekmuseum te bezoeken? Dan is woensdag jouw geluksdag!

Op woensdagavond 14 oktober is het Streekmuseum namelijk ’s avonds geopend. In het kader van de Maand van de Geschiedenis is er een speciale expositie. Je kunt hier even terug naar vroeger met al het kinderspeelgoed dat tentoon staat. Je kunt het museum deze avond bezoeken van 19.00 tot 21.30 uur.

Puzzelboekjes

Op zaterdag 10 oktober ging de puzzelrit van het Streekmuseum in première. Er zijn inmiddels meer dan 260 boekjes verkocht en de reacties zijn lovend! Sommige vragen waren wat lastiger om te beantwoorden, maar de vindingrijkheid van de mensen is groot. Zo werd er aangebeld bij huizen en werd er naar antwoorden gezocht in cafés. Zelfs de brandweer werd gebeld om een vraag over Herkingen te beantwoorden.

Ben je nieuwsgierig naar dit corona-veilige evenement? Haal dan de puzzelboekjes bij de bibliotheek, het Streekmuseum of het VVV Inspiratiepunt. Je krijgt twee boekjes voor de Oost- en West-route over het eiland. “Voor mensen die soms in het oosten en soms in het westen willen zijn.”

Openingstijden

Heb je woensdagavond geen tijd om het museum te bezoeken? Het Streekmuseum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 november is het museum beperkt open. Wil je een steentje bijdragen? Er wordt gezocht naar vrijwilligers die op zaterdag het museum willen bemensen.