Jouw Marktkraam-cheque voor schoenendoosactie

Foto: Jouw Marktkraam Ouddorp

De Schoenendoosactie, ook bekend als Actie4Kids, is al 25 jaar actief. Ze delen gevulde schoenendozen uit aan kinderen in nood.

In 2019 werden ruim 46.000 schoenendozen opgehaald. Deze werden uitgedeeld in landen als Malawi, Togo, Sierra Leone, Roemenië en Moldavië. Maar ook op het eiland Lesbos in vluchtelingenkamp Moria. Ook dit jaar steunt Jouw Marktkraam deze actie weer.

Nieuwe dozen

Binnenkort gaat de actie weer van start en mogen er nieuwe schoenendozen gevuld worden. Dit wordt allemaal gecoördineerd door Elly Westhoeve. Daarbij doet ze vaak een beroep op Jouw Marktkraam om mee te helpen met het vullen van de dozen. Dit jaar overhandigde commercieel manager Peter Grinwis een prachtige cheque aan Elly. Ze krijgt maar liefst 250 euro om haar schoenendozen te vullen.

Dit geld komt vanuit de verkoop van spullen die mensen na het huren van een kraam schenken aan het goede doel. En dat komt zeker goed terecht. Met dit bedrag mag Elly in de kramen snuffelen om alvast wat schoenendozen te vullen.

Actie

Natuurlijk kunnen ook scholen, kerken, bedrijven en gezinnen meedoen met de actie. Iedereen die wil en kan helpen is welkom, het gaat tenslotte naar mensen in nood. “Heb je mooie spullen die je niet meer gebruikt? Als je ze weggeeft, krijgen ze een tweede leven,” zegt Elly. “Kinderen in het land je waar je doos naartoe gaat, kunnen er nog jaren plezier van hebben. Dus stop die knikkers, Barbie, raceauto of puzzel in de doos. Ook dat T-shirt dat je niet meer past is welkom.”

Er wordt binnenkort bekend gemaakt waar de schoenendozen ingeleverd kunnen worden. De schoenendozenactie is een project van GAiN (Global Aid Netword). Dat is een organisatie die mensen helpt bij het helpen van mensen.

Cookieinstellingen