Zes coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis

Foto: Sam Fish

De coronakaart van zorgorganisatie CuraMare laat zien dat er op woensdag 7 oktober drie nieuwe patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Op dinsdag 6 oktober waren dat er ook al drie.

Door Sam Fish

Met deze stijging liggen nu 10 mensen in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland met het coronavirus. Dat is de enige verandering die te zien is op de kaart. De situatie in woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland blijft dus onveranderd. Daar zijn op dit moment elf bewoners, patiënten en cliënten besmet met het virus. Zij worden verzorgd op een speciaal ingerichte afdeling binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

De rest van de bewoners van de Geldershof blijft voorlopig op hun eigen kamer. Ze mogen gelukkig wel bezoek ontvangen.

Coronadashboard

Ook het coronadashboard van de Rijksoverheid heeft de cijfers geactualiseerd. Zo is er een schrikbarend aantal nieuwe besmettingen bijgekomen in heel Nederland. Het gaat om bijna 5000 nieuw besmettingen in ons land. Om precies te zijn, zijn het er 4996. Op Goeree-Overflakkee zijn dat er 14.

Op dit moment liggen er 1021 coronapatiënten in het ziekenhuis. Van hen liggen er 210 op de intensive care. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Gisteren lagen er nog 975 mensen in het ziekenhuis. Er zijn er in de afgelopen 24 uur dus 46 bijgekomen.

Testen

Heb jij corona-achtige klachten? Laat je dan testen. Een afspraak maak je heel makkelijk via www.coronatest.nl of 0800-1202. De wachtrijen zijn echter lang. We horen zelfs dat mensen van Goeree-Overflakkee naar Den Helder worden gestuurd. Heb jij hiermee te maken en wordt je naar een bizarre locatie gestuurd om te testen? Neem dan contact met ons op! Stuur een mailtje naar [email protected].

Het probleem van de wachtrijen zou echter snel opgelost moeten zijn. Er wordt namelijk getest met sneltesten. De eerste vijf testen worden onderzocht op hun betrouwbaarheid. Twee daarvan zijn al gevalideerd. Met deze sneltesten weet je met een kwartier of je het virus hebt of niet. Voordat deze test ingezet kan worden moet er eerst nog wat meer onderzoek gedaan worden. Het zou een aanvulling worden op de testen die nu al worden afgenomen in de reguliere teststraten.

curamare coronakaart 7 oktober