Eilandelijke puzzeltocht volledig corona-proof!

Foto: Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Het Streekmuseum heeft een leuk evenement gevonden dat volledig corona-proof is; een puzzeltocht! In je eigen auto het eiland over, leuk toch?!

Door Sam Fish

De Maand van de Geschiedenis opent dit jaar op een bijzonder leuke manier; met een autopuzzeltocht. Deze puzzelrit zit boordevol geschiedenis over het eiland. “Omdat bezoekers soms in het westen en soms ook in het oosten willen zijn,” luidt dan ook de slogan.

Puzzelrit

De autopuzzeltocht heeft dan ook het thema Oost-west. Hij bestaat uit twee routes die je kunt rijden voor maar 5 euro per auto. De tocht brengt je over het hele eiland langs de meest bijzondere bezienswaardigheden. Per route ben je ongeveer drie uur onderweg.

En dan kan het zijn dat je honger krijgt onderweg. Koop daarom een Oost-West voedselpakketje bij het museum. Deze kun je meenemen voor onderweg en bevat hapjes en lekkernijen uit windstreken van over de hele wereld.

Meedoen

De puzzelrit is in principe op zaterdag 10 oktober, maar je kunt hem rijden wanneer je maar wilt. Je kunt hem zelfs in delen voltooien. De hele winterperiode kun je meedoen en kans maken op een leuke prijs.

De route en vragen haal je vanaf zaterdag 10 oktober om 10.00 uur op in het museum. Je kunt het de hele dag ophalen om zo de drukte te verspreiden. Start echter niet later dan 15.00 uur, dan rijd je niet in het donker.

Je kunt overal op het eiland starten met de route, dat doe je door gewoon een eigen startvraag uit te kiezen. Opgeven kan door gewoon een route op te halen in het museum. Je dingt mee voor de prijzen door het formulier ook weer in te leveren bij het Streekmuseum in Sommelsdijk. Dit kan ook door de brievenbus na sluitingstijd.

Gerechtjes

Zoals gezegd zijn er in het Streekmuseum ook gerechtjes te koop voor onderweg. Hieronder het aanbod, zelf gemaakt op Flakkee door moeder en zoon!

  • Portugese pastéis de nata: zoet custardtaartje met echte vanille
  • Spaanse tarta de almendras: traditionele amandeltaart met citroen en sherry
  • Italiaanse torta della nonna: klassieke, met pijnboompitten bestrooide (oma’s) taart met vulling van ricotta, vanille en citroen
  • Albanese trileçe: zoet, nat gebak met karamelroomsmaak
  • Griekse galaktaboureko: vanillepuddingtaart van o.a. fijne gries en filodeeg
  • Cypriotische daktyla: ‘vrouwenvingers’; amandelstengels met rozenwatersmaak, gedrenkt in honing
  • Tunesische maqroud: in honing gedoopte dadelkoekjes met sesamzaadjes en oranjebloesemwater
  • Marokkaanse chebakia: geurige, smakelijke en lekker kleverige koekjes door o.a. honing, sesam, amandel, venkel, anijs, kaneel en oranjebloesem