Herfstwandeling met oerlunch op Tiengemeten

Foto: PR Herberg Tiengemeten

Een najaarswandeling over het ruige Tiengemeten en dan uitblazen met een lunch met wilde gerechten. Het kan deze herfst!

Op zondagmiddag 25 oktober en 22 november biedt Herberg Tiengemeten deze activiteit. Wil je even lekker uitwaaien en eten op dit prachtige eiland? Het kan helemaal corona-proof.

Wandeling

De wandeling start om 12.00 uur met de overtocht per veerboot. Op het natuureiland word je ontvangen door de gidsen Hans en Ellen Willemsen. Zij zijn van Vogelbescherming Nederland. Zij vertellen onderweg over de geschiedenis en de cultuur van het voormalig agrarische eiland. Ook laten ze je kennis maken met bijzondere planten en het vogel- en waterleven.

Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en brengt je door het ruige landschap. Dan is een lekkere lunch meer dan welkom. Maar eerst word je in de herberg ontvangen met een glas ‘Troost van Tiengemeten’. Hiermee warm je zeker wel snel op.

Oerlunch

De oerlunch bestaat uit Hooglander-burgers, stoofpotje van wilde gans, herfstgroente en salade. Nog heel even uitbuiken en dan gaat de wandeling terug over de dijk naar de veerhaven. Was de lunch zó lekker dat je niet meer op je benen kunt staan? Er gaat ook een taxi naar de haven.

Deze terugvaart is om 16.00 uur.

Aanmelden

Om alles zo veilig mogelijk te houden is er een maximum aantal deelnemers van 20 personen. Op die manier kan er in de herberg genoeg afstand worden gehouden. Ook worden de hygiëneregels gehanteerd. Maar het is ook belangrijk om je zelf aan de regels te houden. Houd onderling afstand tijdens de wandeling. En heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Als er iemand in jouw huishouden positief getest is op corona, dan blijf je ook thuis.

Deelname kost € 32,- per persoon, dit is exclusief de overtocht met de veerboot. Dat is € 6,- per persoon. Als de corona-maatregelen worden aangescherpt en de tocht kan daardoor niet doorgaan, dan krijg je je geld terug. De wandeling is niet geschikt voor huisdieren. Reserveren kan via de website van de herberg.