Prachtige avond voor het Goerees Havenconcert

Foto: PR Havenconcert Goedereede

Het publiek van het Goerees Havenconcert werd op zaterdag 5 september getrakteerd op een prachtige avond. Het was een geslaagde twaalfde editie.

Verschillende artiesten zorgden voor een gevarieerd programma. En vanaf een speciaal ponton in de haven van Goedereede speelden ze de sterren van de hemel.

Geslaagde editie

Het was alweer de twaalfde editie van het Goerees Havenconcert. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde editie, ondanks de corona-maatregelen.

Het Havenconcert staat al ruim 10 jaar bekend om de ongedwongen sfeer. Bezoekers kwamen andere jaren met eigen tuin- en klapstoelen, picknickmanden en thermosflessen op de bonnefooi langs. Dat kon dit jaar even niet. Met de anderhalve meter afstand onderling was er maar een beperkte plek voor bezoekers. En dus moest er vooraf gereserveerd worden. Staanplaatsen waren er niet en het meebrengen van een eigen stoel was ook niet toegestaan. Maar dit alles mocht de pret niet drukken. De aanwezige bezoekers hebben genoten van de prachtige avond.

Junior

Op vrijdagmiddag 4 september was het ponton ook al in gebruik. Toen mochten de basisschoolkinderen van het eiland de interactieve voorstelling ‘Be Mozart’ bijwonen. De kinderen werden hierbij meegenomen in de wereld van Amadeus Mozart. Het enthousiasme van de kinderen, hun leerkrachten en begeleiders was overweldigend voor de organisatie.

Aansluitend was ook de muziekdag. Daarbij konden kinderen over het hele eiland zelf kennismaken met muziekinstrumenten.

Prachtige avond

De organisatie kijkt terug op een prachtige avond. Het publiek heeft zich dan ook goed aan de regels gehouden. Zo werd er niet meegezongen, wat af en toe best lastig werd. En dansen was ook niet toegestaan. De Sir Oliversband maakte dan ook van ‘Get on your feet’ ‘Stay on your seat’.

De plannen liggen dan ook alvast klaar voor 2021, markeer voor de volgende editie 4 september! Hopelijk mag er dan weer gezongen en gedanst worden met heel veel mensen bij elkaar.