Goeree-Overflakkee is zondag weer op televisie!

Foto: PR EO Zie je Zondag!

Je moet er misschien iets vroeger voor opstaan, maar Goeree-Overflakkee is op tv! Op zondag 6, 13 en 20 september opent Dirksland om 9.20 uur de kerkdeuren voor NPO 2.

Hoe ziet de wereld achter de kerkdeuren eruit? In het EO-programma ‘Zie je zondag!’ ontmoet Marleen Stelling kerkgangers door heel Nederland. Wie zijn de mensen die elkaar blijven opzoeken? Ook nu dat door het corona-virus niet meer vanzelfsprekend is.

Gastvrijheid

In de eerste aflevering ontmoet Marleen Angelina en Ruud. Twee mensen die zich in corona-tijd hebben ingezet voor andere mensen. En dat terwijl alles juist op afstand moest.

In de tweede aflevering brengt ze een bezoekje aan inloophuis ‘De Oude Bieb’. Hier vertelt vaste gast Mario hoe de betrokkenheid van de gemeente zijn leven heeft veranderd. En even verderop maakt Marleen kennis met Ineke. Zij ervaart het tonen van gastvrijheid als haar roeping. Op haar boerderij is het altijd een komen en gaan van jeugd.

In de derde aflevering delen Foke, Tonn en Hannah hun verhaal. Ze vertellen over de zoektocht naar zingeving en houvast en nieuwe mogelijkheden binnen de tradities van de kerk.

Zie je zondag!

Het EO-programma ‘Zie je zondag!’ is drie weken lang te zien op NPO2. Het programma begint om 9.20 uur en wordt uitgezonden op zondag, 6, 13 en 20 september.