Voor het eerst een Havenconcert Muziekdag

Foto: PR Stichting Havenconcert Geodereede

Op zaterdag 5 september is er voor het eerst een Havenconcert Muziekdag! Dat betekent muzikaal vermaak op het hele eiland!

Een aantal muziekverenigingen heeft activiteiten gepland op verschillende locaties. Een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met muziek en instrumenten.

Havenconcert

Het Havenconcert in Goedereede is al jaren een begrip. Vanaf een speciaal ponton in de haven wordt op de eerste zaterdag van september een variëren muzikaal programma gebracht. En dat al meer dan tien jaar lang.

Ter ere van dat 10-jarige jubileum in 2018 werd de junioreditie geïntroduceerd. Schoolkinderen uit het dorp konden met hun klas naar het concert. Dat was een enorm succes en smaakte naar meer. Het is ten slotte een leuke manier om kinderen enthousiast te maken over muziek. Misschien is er wel een instrument dat ze graag willen bespelen door het concert. En natuurlijk kunnen ze zich ook aansluiten bij een vereniging.

Junior 2020

Die wensen zijn werkelijk geworden. Op vrijdag 4 september is er weer een Havenconcert Junior. Al meer dan 550 kinderen hebben zich via hun school opgegeven om bij het concert te zijn.

Dit concert wordt verzorgd door het gezelschap van Ton Meijer. Zij spelen deze dag de interactieve muziekvoorstelling Be-Mozart. Daarin staat het leven van de jonge Mozart centraal. De kinderen wanen zich allemaal echt even Mozart.

Activiteiten

Maar er is meer dan een concert voor de kinderen. Op zaterdag 5 september staan er activiteiten op het programma. Deze worden verzorgd door verschillende muziekverenigingen. Denk bijvoorbeeld aan demonstraties van verschillende instrumenten. Maar ook inloopconcerten en gratis proeflessen. En dit allemaal op verschillende locaties, verspreid over het hele eiland.

Zo kunnen kinderen bij Fanfareorkest De Hoop een zogenoemde Pling Plong-proefles volgen. Ze kunnen kennismaken met muziek en zelf aan de slag gaan met slagwerkinstrumenten. Er zitten zelfs vuvuzela’s bij.

Sempre Crescendo doet ook mee aan de activiteiten. In verenigingsgebouw de Notenkraker in Middelharnis krijgen kinderen les over verschillende instrumenten. Het opleidingsorkest, Little Sempre, zal deze dag ook een openbare repetitie houden.

Meer informatie

Behalve het bovengenoemde is er nog veel en veel meer te beleven op zaterdag 5 september. Voor alle tijden, activiteiten en locaties kun je terecht op de website van het Havenconcert. Daar kun je ook meteen zien hoe je je kunt aanmelden voor de activiteiten. In verband met het corona-virus is dat namelijk verplicht. De toegang is wel volledig gratis.

De stichting Havenconcert Goedereede is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies. De toegang voor de activiteiten is gratis, maar een donatie is dus altijd welkom. Zonder de steun van diverse sponsoren was het ook niet mogelijk de Havenconcerten te organiseren. Ook deze sponsoren zijn te vinden op de website.