Goedemorgen, het is vandaag donderdag 13 augustus

Foto: Afbeelding van Anna Prosekova via Pixabay

Als rechtshandige heb je het niet door, maar veel spullen zijn bijna niet te gebruiken door linkshandigen. Denk bijvoorbeeld aan een schaar of een fotocamera. Sterker nog; een fiets!

Door Sam Fish

Op donderdag 13 augustus is het daarom de dag van de linkshandigen. Wist je dat 13 procent van de wereldbevolking linkshandig is? Dat is dus helemaal niet zoveel. Prijs je bijzonder en een tikkeltje ongelukkig. Want het inklappen van je fietsstandaard is als linkshandige echt een rotklus.

Een leuk detail; op deze dag wordt er ook een verkiezing gehouden voor de grootste linkshandige. Vorig jaar werd deze titel gewonnen door niemand minder dan voormalig president Barack Obama!

Weerbericht

Het einde van de extreme hitte lijkt in zicht te zijn. Maar je hebt nog wat voorbereidingstijd voordat de verkoeling er is. Vandaag is het namelijk nog ‘gewoon’ tropisch, maar wel op de Nederlandse manier; klammig en broeierig. Het wordt zo’n 29 graden.

De luchtvochtigheid ligt hoog en in de loop van de dag kunnen er buien ontstaan. Dat is ook op Goeree-Overflakkee het geval. De kans op nog een onweersbui is groot en dit kan zelfs gepaard gaan met hagel en flinke windstoten.

Vergeet je niet in te smeren, drink genoeg en zorg voor verkoeling. Let ook een beetje op ouderen mensen in de buurt. Zij hebben minder snel door dat ze dorst hebben en kunnen daardoor makkelijker uitdrogen. Maar ze hebben misschien ook niet de kracht om te zorgen voor goede ventilatie of verkoeling.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het kan natuurlijk zijn dat je de corona-update van deze week hebt gemist en dus laten we de cijfers nog heel even staan. Hier de update van dinsdag 11 augustus. De cijfers tussen de haakjes zijn de veranderingen sinds 4 augustus.

  • In heel Nederland zijn 60.168 mensen positief getest op het virus (+4036)
  • Van hen zijn er 12.026 opgenomen (geweest) in het ziekenhuis (+38)
  • Helaas zijn er 6171 mensen overleden aan het virus (+9)

Op Goeree-Overflakkee zijn er deze week negen nieuwe besmetting gemeld. Dat brengt het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de uitbraak op 277. Sinds 1 juni kan iedereen met (milde) klachten zich laten testen. Sinds dat moment zijn er op Goeree-Overflakkee 15 mensen positief getest op het virus.

Bron: RIVM 

Thema van de dag

Maar deze dag is niet alleen voor de linkshandigen. Het is namelijk ook de dag van de prosecco. Dus misschien is een toast op de linkshandigen van de samenleving een mooie manier om beide thema’s te vieren.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • James Morrison – Britse zanger – 36
  • Tiany Kiriloff – Vlaams-Nederlandse presentatrice – 42
  • Alan Shearer – Britse voetballer – 49
  • Jorgen Rayman – Cabaretier en presentator – 54
  • Maxim Hartman – Tv-maker en acteur – 57
  • Bettine Vriesekoop – Tafeltennisster – 59
  • Phil Taylor – Britse darter – 60
  • Feargal Sharkey – Noord-Ierse zanger – 62
  • Willem Huberts – Dichter en auteur – 67
  • Jef Rademakers – Tv-regisseur en –producent – 71

Dossier: De dag van
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen