Middelharnis centrum wordt versierd voor iedereen

Foto: Sam Fish

De oplettende shopper heeft het waarschijnlijk al lang gezien. Het hele centrum van Middelharnis is versierd! Zo zijn de dorpsvlaggen opgehangen op het dubbele gedeelte van D’n Diek en wordt de rest van het centrum aangekleed met gekleurde lampionnen.

Door Sam Fish

Het is een idee vanuit de Bedrijven Investeringszone (BIZ) van Middelharnis Centrum. De lokale ondernemers willen op deze manier de ondernemers en de inwoners van het eiland in het zonnetje zetten. “Het kleedt het centrum mooi aan. Maar het laat ook zien dat iedereen hier welkom is,” vertelt Angelique Lagerwerf van de BIZ. “We hebben het de afgelopen tijd allemaal erg zwaar gehad. Niet alleen de ondernemers, maar ook de mensen van Goeree-Overflakkee. We willen op deze manier dus wat extra gezelligheid naar het centrum halen.”

Versiering

Over de hele winkeldijk, in de Nieuwstraat en langs de haven komen dus lampionnen te hangen. En dat zijn er echt heel veel in verschillende kleuren. “Al die verschillende kleuren en formaten, dat gaat er heel gezellig uitzien. We hebben voor deze zomer daarom ook een hele leuke fotoactie bedacht,” vertelt Angelique. “De persoon met de leukste vakantiefoto aan de Costa Menheerse maakt kans op een diner bon ter waarde van 75 euro! Deze is te spenderen bij alle lokale horeca in Middelharnis Centrum.”

Wil jij kans maken op die mooie bon? Plaats je mooiste foto van het centrum op Instagram met de hashtag #MiddelharnisCentrum. Wie weet ga jij dan binnenkort lekker lokaal smullen!

Vlaggen

De vlaggen hangen vooral in het dubbele gedeelte van de dijk en een aantal op het enkele stuk. “Er hingen al staalkabels tussen de winkels in het dubbele gedeelte. Dat is ideaal en daar maken we dan ook graag gebruik van. Daar hebben we de vlaggen aan opgehangen. Er is geen speciale volgorde, maar bijna elk dorp is vertegenwoordigd!”

In totaal worden er dus 26 dorpsvlaggen opgehangen in Middelharnis, elk dorp twee keer. Alleen Achthuizen hangt er niet bij. De dorpsvlaggen van het eiland zijn namelijk gebaseerd op gemeentewapens van vroeger. Achthuizen heeft nooit zo’n wapen gehad en dus is daar geen vlag voor beschikbaar. Alle vlaggen die nu worden opgehangen zijn ook te koop bij het Streekmuseum in Sommelsdijk. Behalve die van Ooltgensplaat. Deze is uitsluitend verkrijgbaar via de dorpsraad van het dorp.

Zomermarkten

Dit jaar worden er geen Diekdagen georganiseerd, maar er komt wel iets voor in de plaats! Samen met de gemeente Goeree-Overflakkee worden er twee speciale zomermarkten georganiseerd. Op vrijdag 14 en 21 augustus zal onderaan D’n Diek een lange slinger aan kraampjes neergezet worden. De kramen worden ruim geplaatst, het is dus geen probleem om voldoende afstand te houden van elkaar.

Uiteraard worden er ook andere maatregelen genomen. Deze worden later bekend gemaakt. De markt begint om 13.00 uur en zal duren tot ongeveer 21.00 uur. Redenen genoeg dus om het gezellige Middelharnis Centrum te komen bezoeken. De ondernemers heten iedereen van harte welkom!