‘Fietsen voor m’n eten’ genomineerd voor prijs!

Foto: Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

De Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n eten’ is ontstaan tijdens de corona-crisis om de lokale ondernemers te steunen. Nu maken ze kans op een mooie prijs.

De nominatie werd deze week bekend gemaakt aan initiatiefnemer Marja van der Ende. Zij had het platform in juni aangemeld. De Tour de Force Innovatieprijs is een verkiezing voor fietsinitiatieven , ideeën en producten om het fietsen te stimuleren. Ook is hij bedoeld om het fietsgebruik en fietsverkeer makkelijker en veiliger te maken.

Pitchfilmpje

De volgende stap in de verkiezing is het maken van een pitchfilmpje. Tijdens het Nationaal Fietscongres op 3 september zullen bezoekers stemmen op de ingezonden video’s. Na de stemronde wordt tijdens het congres ook de winnaar bekend gemaakt.

De juryleden bestaan uit vertegenwoordigers van de Tour de Force, de Fietsersbond en de ANWB. Zij hebben 14 inzendingen beoordeeld op innovativiteit, uitvoerbaarheid, reproduceerbaarheid en bereik. Zo zijn ze tot drie nominaties gekomen. Hiervan is de groep ‘Fietsen voor m’n eten’ er één van. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro. Hiermee kunnen ze de uitvoering en groei van het idee, product of initiatief bevorderen.

Fietsen voor m’n eten

De Facebookgroep is een informatiebron voor fietsers die hun dagelijkse eten bij elkaar willen sprokkelen via stalletjes langs de weg. Maar ook lokale boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers worden hier uitgelicht.

Ook op Goeree-Overflakkee heeft ‘Fietsen voor m’n eten’ inmiddels een actieve regio. Zo zet Petra Wevers zich in om de streek in kaart te brengen. Ze motiveert ook anderen om vaker de fiets te pakken voor de boodschappen. Het belangrijkste van de groep is toch wel het zoveel mogelijk rechtstreeks bij de bron kopen. Daar waar het geproduceerd wordt.

Juryoordeel

De jury heeft uiteraard ook een mening laten weten. Het oordeel klinkt als volgt.

Mooi origineel initiatief ‘van onderaf’ met veel positieve kanten. Lokaal begonnen en inmiddels verschillende regio’s en landelijke potentie / groei. Consumentenplatform door vrijwilligers. Ondersteunt ‘fietsen als brede mobiliteitsvorm’. Mooie verbinding met lokale ondernemers. TdF bijdrage kan helpen bij ‘professionaliseringsslag’. Sympathiek initiatief, past helemaal in deze tijd van lokaal eten, gezondheid en tegengaan van eenzaamheid. Snel uitvoerbaar en goed reproduceerbaar (waar de TdF prijs een bijdrage aan kan leveren).”

Meer informatie

Wil je meer informatie over ‘Fietsen voor m’n eten? Ga naar www.fietsenvoormijneten.nl of neem een kijkje in de Facebookgroep!