Dag school, hallo zomervakantie!

Foto: Afbeelding van lucawolf0 via Pixabay

Vandaag gaan de kinderen nog één dag naar school en dan is het eindelijk zomervakantie!

De ANWB merkt dat Nederlanders dit jaar minder op vakantie gaan naar Frankrijk en Italië. Ze zetten daarom minder monteurs in. Bestemmingen dichterbij huis zijn meer in trek, bijvoorbeeld Duitsland of gewoon Nederland.

Vakantie

Na vandaag gaan de scholen dicht in Zuid-Holland. En dat geldt ook voor bijna heel Utrecht, de noordelijke helft van Gelderland en een aantal gemeenten in Flevoland en Noord-Brabant. De komende vier weken hebben dus alle regio’s in Nederland vakantie. Daarna worden leerlingen in de regio Noord als eerste weer in de schoolbanken verwacht.

Vakantievoorkeuren

Door de uitbraak van het corona-virus zijn voor veel mensen de vakantievoorkeuren veranderd. Dat laat de ANWB weten. Ze verkiezen kamperen boven een stedentrip. Want in de frisse buitenlucht hopen ze minder snel besmet te worden dan in een stad.

“We merken dat Nederlanders nog steeds naar het buitenland gaan. Maar het is lang niet zoveel als vorig jaar,” zegt een woordvoerder van de ANWB. Daarom stuurt de toeristenbond geen eigen monteurs naar Italië. In Frankrijk rijden er ook maar zes rond. Normaal gesproken zijn dat er 3 in Italië en 12 in Frankrijk.

Vakantiegangers die stranden in deze landen zullen worden geholpen door buitenlandse partners. Mocht het toch nog druk worden deze zomer, dan kunnen ze altijd extra mensen inzetten. In Nederland worden er uit voorzorg al meer ingezet.

Alarmcentrales

De alarmcentrales voor vakantiepech in Assen en Den Haag krijgen dit jaar steunpunten. Deze zijn te vinden in München, Lyon en Barcelona. De bezetting zal hier wel lager zijn dan normaal. Eén traditie gaat in ieder geval wel door. Vakantiegangers kunnen zaterdag hun auto laten controleren door ANWB-monteurs. Dit kan bij het Brabantse Hazeldonk aan de Belgische grens.