Hoogste punt bereikt bij bouw Bestenwaerd

Foto: PR Bouwbedrijf Boogert

Op vrijdag 10 juli behaalde bouwbedrijf Boogert het hoogste punt van het nieuwe woon-zorgcomplex Bestenwaerd in Dirksland.

Het moment werd gevierd door het bouwbedrijf en CuraMare en Sjaloom Zorg. Rond het middaguur werden de bouwlieden toegesproken. Dit werd gedaan door Henk Brinkman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sjaloom Zorg.

Eetwinkel ’t Hoekje zorgde voor een feestelijke versnapering. Zoiets vier je tenslotte niet op een lege maag. Brinkman prees tijdens zijn toespraak de goede onderlinge samenwerking. Ook de continuïteit van de bouwwerkzaamheden in deze bijzondere tijd werd benoemd.

Opening in 2021

De ruwbouw van het nieuwe gebouw is nu zo goed als klaar. De betonvloeren zijn gestort en de houtskeletbouw gevel- en dak elementen zijn geplaatst. Op dit moment wordt de dakbedekking aangebracht. De dakpannen worden gelegd en het buitenschilderwerk wordt aangepakt.

Na de bouwvak start Bouwbedrijf Boogert met afbouwen. Naar verwachting zal Bestenwaerd in de eerste helft van 2021 open gaan voor bewoners. Het biedt dan onderdak aan diverse disciplines en cliënten van Sjaloom Zorg en CuraMare.

Woon-zorgcomplex Bestenwaerd

Eind 2019 is gestart met de bouw van deze gezamenlijke locatie in Dirksland. Voor Sjaloom Zorg komen er 53 woningen voor mensen met een beperking. Daarvan zijn 8 studio’s voor mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Zorgorganisatie CuraMare krijgt 4 woongroepen en 18 appartementen. De appartementen zijn flexibel inzetbaar. Zo kunnen ze dienst doen voor verschillende doelgroepen. Ook komen op deze locatie 22 plaatsen voor kortdurend eerstelijnverblijf.